Cuketové matesy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, přidáme 1 rovnou lžíci soli, promícháme a necháme minimálně 3 hodiny zaležet. Pak přidáme 0,5 dcl oleje, 0,5 dcl octa, 1 lžičku mletého pepře, pro lepší chuť můžeme přidat i 50 g matesa, ale nemusí být.
2
Vše promícháme a plníme do malých skleniček. Do každé skleničky přidáme 1 bobkový list a pár kuliček nového koření a celého pepře. Dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Vlasta
    Vlasta |

    30. 12. 2006 15:56

    Dělám to podobně,ale místo kousku matesa dám trochu sardelové pasty a při první ochutnávce všichni tvrdili,že tam musí být ryba.

  • Věra
    Věra |

    8. 8. 2006 14:57

    Ozkouším z cukrem dík za dodatek

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    1. 8. 2006 18:39

    U nás tomuto receptu říkáme pepřáky a rozpis je na´5 kg strouhaných cuket, navíc ještě přidávám 1 lžíci cukru na 1 kg a nedávám koření. Pepřáků zavařuji nejméně 200 skleniček 0.3l a jsou výborné jako salát nebo pod pečené maso.

Abecední seznam: