• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Congri
    Napište svůj komentář k receptu

    Congri

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Congri
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g vařená rýže
      • 100
        g fazole vařené
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        ks celer
      • 1
        ks petržel malý

    Postup přípravy receptu

    1
    Do vařené rýže se zamíchají uvařené černé fazole, které se napřed přes noc namočí a pak se vaří s cibulí, česnekem, celerem a petrželí.
    2
    Spolu s libovým vepřovým, které se peče silně pokapané citronovou šťávou, je to kubánské národní jídlo (ale běžný Kubánec baští jen tu rýži s fazolema, protože maso prostě není).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chilli con carne

    Chilli con carne

    Chilli con carne od Camm

    Chilli con carne od Camm

    Chilli con carne IV.

    Chilli con carne IV.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • lis
      lis | 10. 7. 2013 17:00

      můj táta je kubánec a congri mě teda učil úplně jinak....

    • hara
      hara | 9. 5. 2011 03:39

      To je spravny recept. :-)

    • cliva | 5. 4. 2011 19:53

      Tak Congri se vari uplne jinak :-S , varim ho uz spoustu let. Do Congri nepatri celer ani petrzel. Muze se varit dvojim zpusobem: 1. Jednoduchy: do hrnce dame uvarene fazole vcetne vyvaru z fazoli (mnozstvi si odmerime do hrnku to proto, abychom tam meli vody tak akorat), pridame ryzi-kolik hrnku ryze tolik hrnku vody vcetne fazoloveho vyvaru, nakrajenou cibuli a rozmackany cesnek-nesetrim, lzici kecupu, na kosticky pokratou aglickou, par prouzku papriky a mlety rimsky kmin. Osolime a pridame lzici sadla, ja pouzivam olivovy olej. A to vse dam do elektrickeho hrnce na ryzi, mozno i dat na zaver do trouby, aby se to nepirpalilo. Hotove radne promichame. 2. Zpusob: do hrnce dam fazole, ryzi, sul, kecup a kmin a tuk. Zeleninu s anglickou osmahnu na panvi a pak pridam do hrnce. Hodi se ke vsem druhum masa a k volskemu oku. K uplne dokonalosti se to ji jeste s hranolkama, se smazenyma banama zelenyma pokratyma na kolecka tzv. Mariqitas nebo jsou pokrate na silnejsi platky tzv Tostones:smazime 2x z obou stran, po prvnim usmazeni je vytahnu, rozmackam dnem sklenice a znovu osmazim. Jako salat podavam avokado, ale muze byt jakykoliv jiny. Preji dobrou chut. Vrele doporucuji, je to nase nejoblibenejsi jidlo vcetne vsech nasich navstev. :-)

    • pavel
      pavel | 13. 1. 2011 16:07

      Tady nikdo z vás neví jak se vaří Congrí.Chytráci

    • Lu
      Lu | 9. 12. 2010 10:48

      Chybí tam ještě oregáno, bobkový list :-) některé rodiny navíc přidávají kmín nebo čerstvý koriandr a to je teprve dobrota! :-)

    • Dorka12
      Dorka12 | 6. 11. 2010 23:23

      v havaně teda oregano :-)

    • Světlana
      Světlana | 17. 8. 2007 21:38

      Pro Majku : černé fazole se vaří stejně jako strakaté, možná o maličko déle, ale nerozvaří se, takže je klidně vařte dost dlouho :-)

    • helena hasalová
      helena hasalová | 17. 8. 2007 08:28

      Congrí - je u nás slavnostní jídlo a vaří se na požádání hostů. Dobré je to připít ještě s kubánským rumem !

    • Majka Přidalová
      Majka Přidalová | 1. 2. 2007 18:12

      Chtěla bych se zeptat, jak dlouho zhruba trvá uvařit ty černé fazole. Nemám s nimi ještě zkušenosti. Vaří se stejně dlouho jako strakaté? Děkuju moc za odpověď, recept bych moc ráda vyzkoušela.

    • Markéta Valdes
      Markéta Valdes | 23. 1. 2007 15:04

      Můj muž je kubánec, u nás je tohle jídlo denně na stole, ale jen ty fazole s rýží bez celeru a petrzele. Rádi do toho řidávají římský kmín.

    • Anonym
      Anonym | 15. 1. 2007 19:39

      Ano, zelenina se přidává kvůli chuti do fazolí, cca 1 cm dlouhé černočerné fazole, prodávají se např. v Country Life

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:36

      Cibule, česnek, celer a petržel se taky přidávají do rýže, nebo slouží jen k ochuchení fazolí při vaření?

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 15. 1. 2007 09:43

      Tuto přílohu jsem jedla v kubánské restauraci a moc mi to chutnalo. Ještě tam byly kostky libové anglické slaniny.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže
    Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Kuba Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Fazole Petržel Sůl Vařená rýže
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Klasická hovězí roláda

    Klasická hovězí roláda

    Těstovinový salát s tofu

    Těstovinový salát s tofu

    Pampeliškové víno

    Pampeliškové víno

    Plněná kuřecí prsa

    Plněná kuřecí prsa

    Maminčina drožďová pomazánka

    Maminčina drožďová pomazánka

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Houbové flíčky-zapečené

    Houbové flíčky-zapečené

    Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

    Bramborové noky s dušeným kysaným…

    Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

    Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    43
    Arancini - risottové koule se salsou verde
    Arancini - risottové…
    33
    Posvícenské koláčky
    Posvícenské koláčky
    31
    Rychlý, levný oběd
    Rychlý, levný oběd
    29
    Meruňkový koláč s müsli
    Meruňkový koláč s müsli
    27
    Jemnický řízek v bramboráku
    Jemnický řízek v…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Congri
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí