Čokoládový dort s kávovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks korpus vajíček
    • sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 500
      ml náplň šlehačky
    • 1
      lžíce káva
    • 250
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Náplň: ** Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu (překapávanou,nebo rozpustnou-ne oslazenou) a rozlámanou čokoládu.Vše smícháme do rozpuštění. Necháme vychladit.
2
**Korpus:** Z bílku, špetky soli a 75g cukru ušleháme tuhý sních. Žloutky se zbylím cukrem (75g) vyšleháme a hmoty spojíme. Vmícháme mouku, solamyl, kakao a kypř. prášek. Vznikne lehké těsto. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijem těsto - pečem na horkovzduch 160°C - 40min.
3
Vychladlý korpus rozdělíme na tri díli, potřeme krémem.Není příliš vysoký, ale dá se krásně rozdělit.
4
**Můj tip:** jednotlivé díli mažu i marmeládou a přidávám na kolečka nakrájené banány.Na povrch dávám čokoládovou polevu, ale to už si dáte svojí oblíbenou. Zdobím marcipánem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    16. 6. 2014 10:21

    Uvařená šlehačka je sice hustá (po vychlazení) a výborná už sama o sobě, ale pokud jí ještě ušleháme, získáme zhruba jednou takový objem, a přitom stále výborný a přiměřeně hutný krém... :-) je to výborné i pokud nepřidáme kávu, jen s čokoládou - tak dostaneme skvělou pařížskou šlehačku ;-) Dávám vždycky jednu tabulku (100g) kvalitnější hořké čokolády na jeden kelímek smetany ke šlehání... Výhodou je, že skvěle drží tvar, prostě se nerozteče, ať z ní uděláme cokoliv :-)

  • nina9
    nina9 |

    20. 10. 2011 08:39

    Já tu smetanu nešlehám,jen jí hodim na sporák a normálně ji přivedu k varu,jak je to v receptu.U nás se dieta nedrží,tak dávám tu tučnou smetanu. Náplň si dělám ráno a dávám jí do lednice. ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    18. 10. 2011 09:25

    Musí se vyšlehat, nejlepší je to svařit den předem a přes noc nechat v lednici. Krásně dotuha se pak vyšlehá, ale měla by mít aspoň 33% tuku. Pokud má míň, je lepší přidat kousek másla s ostatními ingrediencemi.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    17. 10. 2011 15:55

    ta náplň se musí asi vyšlehat, ne? uvařená šlehačka myslím nezhoustne tak, aby se dala namazat na korpus...

  • nina9
    nina9 |

    13. 10. 2011 18:08

    výborný dortík.Byl hned snězený.