Čínské rizoto s krevetami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku
    • 100
      g krevety
    • 7
      ks krabí tyčinky
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks cibule malé
    • 100
      g mungo - klíčky nebo bambusové výhonky
    • 3
      stroužek česnek
    • worcestrová omáčka
    • olej
    • citron
    • hladká mouka
    • 1
      lžička kurkuma nebo kari koření
    • čínská sojová omáčka
    • čínská rybí omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek.
2
Poté, co cibule zezlátne, vložíme do ropálené pánve klíčky a chvíli restujeme. Mezitím v mističce pokapeme krevety s tyčinkami citronem a poté vložime do rozpálené pánve. Restujeme zhruba 5 minut a mezitím přidáme kurkumu či kari (lepší pouze kurkuma), všechny omáčky dle chuti a již nesolíme (omáčky jsou slané dost).
3
Mezitím již máme uvařenou nesolenou rýži, kterou vyklopíme do pánvičky ze směsí. Vše promícháme a ještě restujeme zhruba 5 minut.
4
Zbytek cibule zaprášíme moukou a opékáme do křupava - tímto nakonec hotový pokrm posypeme.

Komentáře k receptu

  • W W
    W W |

    19. 12. 2007 12:06

    W

Poslední navštívené:

Abecední seznam: