Chřestová polévka

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g chřest mladý, zelený
    • 500
      ml drůbeží vývar
    • 250
      ml smetana
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
2
Solamyl si rozpustí v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekamou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chutě osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
3
Servírujeme s krutonky z bílého chleba.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina |

    20. 5. 2012 16:11

    Nevím, zda to nebylo chřestem, ale takhle polévka byla škoda času, který jsem na ní strávila :(

  • Hela
    Hela |

    2. 5. 2012 09:59

    Tahle polévka je úplně luxusní, recept jsem teda získala na Slavnostech chřestu v Ivančiních, který jsem loni navštívila a letost to teda bude ještě ve větším, tak doufám, že tam bude letos takových dobrot ještě více a ke všemu tam můžu vyhrát ještě volnou vstupneku na http://www.recepty.cz/diskuse/. Prostě bombaaaa ;-)