Chicken Fingers

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso řízek
    • mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g kukuřičné lupínky
    • 100
      g sezamová semínka
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 100
      ml bílý jogurt
    • 100
      ml majonéza
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrajíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami. Smažíme v oleji dozlatova.
2
Namáčíme v česnekové omáčce, kterou vyrobíme smícháním majonézy, jogurtu a utřeného česneku. Podáváme s pečenými či vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 11. 2011 01:23

    Moc dobré, do dipu přidávám pažitku. ;-)

  • danmar
    danmar |

    2. 11. 2011 11:53

    Moc dobré!!! Udělala jsem s opečeným bramborem a moc jsme si mlaskali 8-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    15. 6. 2009 16:15

    Díky náhodnému receptu!Tyto řízky jsem už jednou dělala.Byly moc dobré.Úplně jsem na ně zapomněla.To bude zase bašta,s novými brambory....1*.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    10. 8. 2007 18:02

    Kuřecí, ale i vepřové řízky dělám takhle již delší dobu.Sezamové semínko je moc důležité. Dává řízkům nezapomenutelnou chuť. Bez sezamu to není ono!!! Množství ingrediencí dělám podle množství masa. Jestli kukuřiční lupínky promíchané sezamem zbydou, tak je uložím do uzavíratelní sklenice a použijí příště. Když obalujeme řízky v klasické strouhance, nikdo z nás ji přece neváží a nepřemýšlí jak anonym. Dávám velkou 1*.

  • Sopouch
    Sopouch |

    10. 8. 2007 09:28

    Zkusili jsme, a hodnotime velmi pozitivne. Rodina si to přeje dělat celkem často. My k tomu děláme vlastní pečené brambory.Jako přílohu využíváme spíše tatarku, kečup či kyselou okurku.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    9. 2. 2007 12:36

    taky jsem o víkendu zkoušela, nedala jsem akorát sezamová semínka. Na 3 kuřecí prsa jsem použila 2 vejce a ještě mi zbylo, zato těch kukuřičných lupínků je potřeba opravdu celkem dost. Koupila jsem k tomu bagety-polotovar, rozpekla je k tomu a byla to mňamka :o)

  • Libor Skalický
    Libor Skalický |

    30. 1. 2007 12:12

    Ještě dodám drobnost - aby těch vajíček nemuselo být tolik, dali jsme na 4 řízky celkem 3 vajíčka a do nich mléko. A surovin moc? Nu, nemyslím

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2007 23:19

    No já tedy nevím - na dva řízky se mi těch obalových surovin zdá být nějak moc ....co ?

  • Libor Skalický
    Libor Skalický |

    28. 1. 2007 20:20

    Musím jen pochválit - jedná se o mňamózní záležitost. Přítelkyně uchystala, k tomu jsme si dali hranole, co se týče omáček, tak bych doporučoval udělat více druhů po trošce (tuhle česnekovou - byla báječná, dále třeba chilli omáčku, kari... prostě co kdo rád).Výtečné i zastudena - měli jsme tu dobrotu dnes k obědu a od té doby chodím a užírám jednotlivé kousky masa...