• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Chalupářský guláš
    Napište svůj komentář k receptu

    Chalupářský guláš

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Chalupářský guláš
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí kližka
      • 500
        g cibule na drobno nasekaná
      • pepř mletý
      • 0,25
        l pivo
      • 0,50
        l vývar
      • paprika - sladká
      • chlebová kůrka starší

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme maso a necháme ho pustit šťávu a tu vyvařit.
    2
    Smícháme pivo s vývarem a vždy, když je guláš na hranici připálení, přilijeme cca 2 dcl směsi vývaru a piva. Vaříme, dokud není maso měkké (urychlení = papiňák). Ochutíme pepřem či chilli, dle libosti.
    3
    Ke konci si připravíme starší chleba a na jemném struhadle ostrouháme kůrku, tu pak nastrouhanou přidáme do guláše (zahuštění - možno i jíšku - tmavou, ale chleba je lepší), dáme jí tolik, dokud při míchání nevidíme dno pánve (guláš se pak hezky táhne a stopa za vařečkou se hned neuzavírá).
    4
    Pro zpestření doporučuji nahrubo nasekat cibuli a dát jí navrch talíře.
    5
    Jako přílohu nejtradičněji chleba, kdo chce může knedlík.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chalupářský špíz z kuřete 2

    Chalupářský špíz z kuřete 2

    Guláš

    Guláš

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana Remková
      Jana Remková | 18. 6. 2008 09:48

      Znovu si čtu tady ty komentáře,že cibule do guláše patří,to ale ví i pan Krybus,on vlastně nevyloučil cibuli,jen napsal,že by doporučil,abychom ji tam dali až po orestování těch kostek masa,až si maso pustí šťávu,je to tak?Protože kdo s tím nemá trochu zkušenost,tak ta cibule opravdu může zhořknout,ale já ji taky dávám hned,ještě jsem nezkoušela dávat až na maso,ale můžu to vyzkoušet

    • Blanka Vr.
      Blanka Vr. | 18. 6. 2008 07:02

      Pan Krybus měl na mysli cibuli - syrovou - na posypání hotového guláše. Špatně jste jeho komentář pochopily.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 17. 6. 2008 18:25

      No,já se taky přikláním k názoru,že je to rukama,jestli paprika s cibulí zhořkne,nebo ne!Guláš taky dělám tímto způsobem a když jsem už chtěla přilívat vodu,co by učnice,dostala jsem po prstech od mistra.Taky říkal neboj se nic,nepřipálíš to,je to rukama.Dodnes jsem se jeho radami řídila a na můj guláš na meny nikdy nezbyl,naopak.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 6. 2008 17:41

      Zorka má pravdu, koľko mäsa, toľko cibule, ibaže nie v hmotnosti, ale v objeme. Takže pán Krybus, cibuľa do guláša určite patrí, tej cibule má byť veľa preto, že guláš má zahustiť práve tá cibuľa, žiadna múka.

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 17. 6. 2008 12:23

      Guláš bez cibule nie je guláš. Guláš je z maďarskej kuchyne, a Maďari hovoria, že pomer mäsa a cibule má byť 1:1. Bez cibule to môže byť soté, frikasé, atď. A súhlasím so Sylviou: ešte som nečítala komentár p. Krybusa, kde by nekritizoval, alebo rovno neurážal - blbí Amíci, hnusný kečup, ... Mám síce svoj názor na americké súdnictvo, niektoré ich zákony a aj ich názory a správanie, ale nikdy by som nepovedala všeobecne o Američanoch, a ani o inom národe, že sú blbí a podobne. Všade sú hlupáci v približne rovnakom počte na 1000 ľudí (alebo kilometer štvorcový) a čím viac obyvateľov, tým viac blbcov. A tiež nie som milovníčka kečupu a niektorých iných jedál, ale to neznamená, že budem vnucovať svoj názor iným. Ži a nechaj žiť! Pekný deň.

    • Lucie Liscová
      Lucie Liscová | 17. 6. 2008 12:11

      dělala jsem to přesně podle receptu a báječně jsme si pochutnali. Jako přílohu jsme měli brambor a bylo to MŇAM

    • Sylva Pařízková
      Sylva Pařízková | 20. 9. 2007 07:52

      CHtěla bych poprosit p.K.Krybuse o jakykoliv jeho oblíbený recept,jelikož na vše co okomentuje,jen kydá.Myslím si, že podle těchto receptu ještě ani nevařil.

    • Pastis Petite
      Pastis Petite | 1. 11. 2006 11:08

      Souhlasím s paní Šárkou. Cibuli i papriku dělám zvlášť a přidám k masu a zapráším moukou.

    • eviku
      eviku | 11. 6. 2006 22:10

      Já tedy nevím, ale já papriku dávám do cibule přesně tak,jak je to v receptu, a nikdy mi nezhořkl. Guláš takto dělaný je naprosto vynikající, zrovna tenhle víkend jsem ho vařila ze 2 kil kližky na rodinnou sešlost, a měl velký úspěch. Jestli to hořknutí není jen pověra...

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 9. 6. 2006 09:28

      Podle mě do každého základního guláše patří cibule!A pokud je to jiný guláš,tak bude asi jiný tím,co se do něj přidá navíc než do toho klasického.Jinak je pravda,že tu papriku bych taky moc nepřipalovala ,opravdu hořkne,ale třeba to je právě ta chalupářská chuť....:o)

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 9. 6. 2006 09:13

      Mám ten samý názor,paprika bude hořká a ne málo.Každý je zvyklý na jiný postup ale takové množství cibule se smaží dlouho.Autor ani nepíše , na jakém tuku guláš připravuje.Snad ne na teflonové pánvi na sucho?Skalní gulášfajnšmekři dělají zásadně na sádle.Moje maminka restovala papriku v kastrůlku zvlášť a pak přidávala do bramboraček nebo pod maso

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 8. 6. 2006 22:18

      Vždyť se ta paprika připálí a dílo zhořkne. Doporučoval bych papriku přidat až se vyvaří šťáva z masových kostek. A ta cibulová posypka je tam asi proto, aby se přetloukla hořkost připálené papriky, že. Guláš by měl mít tak kvalitní chuť, že jakékoliv příměsi jako cibule, okurky, sýr a pod. pokazí základní líbeznou chuť.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová kůrka Cibule Hovězí kližka Paprika - sladká Pepř mletý Pivo Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí polévka se svítkem

    Kuřecí polévka se svítkem

    Dobrý makovec

    Dobrý makovec

    Kuličky z tatranek

    Kuličky z tatranek

    Ořechová bábovka - ideální na beránka

    Ořechová bábovka - ideální na beránka

    Omáčka z vepřových jater

    Omáčka z vepřových jater

    Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

    Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

    Bábovka s rebarborou - hrníčková

    Bábovka s rebarborou - hrníčková

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Rychlá buchta s ovocem

    Rychlá buchta s ovocem

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    94
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    39
    Sangría bez alkoholu
    Sangría bez alkoholu
    34
    Vánoční punč II.
    Vánoční punč II.
    32
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    24
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Chalupářský guláš
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí