Cantuccini s mandlemi a čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: 326 kJ
autor: gabiki

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme mandle. Buď musíme spařit a zbavit slupek anebo už koupíme oloupané, nasekané, pokud ne, tak sami nasekáme. Nebo lze mandle pouze rozdělit na půlky. Na plechu je v troubě při 190 stupních 5 - 10 minut dozlatova opečeme. Pak je dáme zchladit na talířek. Můžete použít i jiné oříšky. Já mám nejraději s mandlemi, dražší varianta mohou být para ořechy.
2
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě nastrouhaný, ale z dózičky stačí taky, je dost aromatický :), změklé máslo a vejce. Smícháme buď mašinkou anebo ručně. Nakonec přimícháme mandle a čokoládu. Buď koupíme už slzičky anebo nasekáme čokoládu na vaření. Lze také nahradit rozinkami.
3
Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Ze čtvrtin vytvarujeme hadíky o délce asi 25 cm. Dáme je na pečící papír na plech a v předehřáté troubě pečeme při 190 stupních na prostřední příčce 18 - 20 min do světlé zlatavé barvy. Pak cantuccini vyndáme z trouby, necháme krátce ochladnout do vlažna a šikmo nakrájíme na 1/2 cm široké proužky a položíme je opět na pečící papír takříkajíc na ležato nebo bok, prostě na jednu ze stran. A dále pečeme na 180 stupnů na prostřední příčce 12 - 15 min.
4
Nejlíp chutnají ještě za tepla :) haaam
5
K vínu anebo ke kafíčku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: