Buchta z acida

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1,5
      lžička jedlá soda
    • 5
      lžíce kakao 3-5
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      l kyselé mléko
    • šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme, aby nebyly hrudky.
2
Těsto nalijeme do vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout a pokrájíme.
3
Před konzumací si ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu

  • Alia
    Alia |

    3. 10. 2006 18:41

    Pekla jsem vcera a bohuzel dneska musim pect znova! Doslova "sezrano" do posledniho drobku. Jen jsem pridala trosku oleje, ale mozna by ani nemusel byt.

  • Jana
    Jana |

    5. 5. 2006 07:10

    Já jsem pekla přesně podle receptu a vzniklo něco připomínající chutí i vzhledem polystyren.Není v receptu moc mouky?

  • Dana
    Dana |

    2. 5. 2006 13:26

    Znám. Velice dobré a jednoduché. Moučník je takový "mokrý" a dlouho vydrží (pokud není hned snězen). A to acido je acidofilní mléko.

  • Alia
    Alia |

    2. 5. 2006 09:13

    Co je to "acida"? Acidofilni mleko?