Bublanina s ovocem

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr + trochu na posypání
    • 4
      lžíce voda
    • 250
      g hrubá mouka
    • vanilkový cukr
    • 600
      g ovoce (rybíz, třešně, borůvky ...)
    • máslo a hrubá mouka na pekáč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce roklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme očištěným ovocem.
2
(Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře k receptu

  • jjj
    jjj |

    24. 6. 2015 15:13

    hnus, hnus

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 6. 2011 12:28

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 6. 2011 22:49

    ...kolik cukru? ...ovoce 600g nebo třešně?

  • Lucie vachova
    Lucie vachova |

    13. 9. 2006 19:09

    tuhle bublaninu jsem delala a taky se mi moc nepovedla.piskot byl nizky.prava bublanina ma byt nadychana a vysoka,

  • Fionka
    Fionka |

    26. 12. 2005 17:34

    Bez kypřícího prášku je pěkně hnusná:-). Kdežto s ním krásně nadýchaná a vejce se nešlehají celá, ale žloutky se utřou s cukrem a pak se tam přidá vyšlehaný sníh:-) To je pak mňamka...

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    4. 8. 2005 19:15

    Anonyme, do piskotu se nedava prasek do peciva! Souhlasim s Milou a Ivanou, uz to mam vyzkousene s rybizem a malinama, je to moc dobre! Prave proto je piskot lehky, protoze tam neni tam olej:-) Kdo rad piskot, je to pro neho to "prave"

  • Anonym
    Anonym |

    4. 8. 2005 12:06

    ..také si myslím,že v ingrediencích něco chybí,minimálně ten prášek do pečiva,protože děláme-li tzv.nastavované těsto(přídavek tekutiny do těsta)musí se přidat prdopeč nebo droždí,aby se těsto odlehčilo.

  • Ivana
    Ivana |

    3. 8. 2005 15:10

    Už jen při přečtení potřebných ingrediencí a postupu přípravy to vypadá, že výsledkem bude BUMBÁC. Mouka s vodou bez použití kypřícího prášku to zajistí:-)

  • jikon
    jikon |

    27. 6. 2005 11:53

    Tahle bublanina tedy opravdu nic moc, byla tak suchá, že se rozpadala v ruce. Museli jsme ji jíst lžičkou. Řekla bych, že v receptu chybí olej.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 4. 2005 09:46

    Zkuste (máte-li chuť),udělat "Bublaninu Hanička".Jednoduchá,rychle hotová,lehounká a není suchá.Ovoce můžete dát jakékoliv.Klasická bublanina mi připadá suchá,ale Hanička je super!

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    8. 4. 2005 20:25

    Nevím, proč se těsto nepovedlo, je to klasický piškot. Kolik váží vejce i se skořápkou, tolik hrubé mouky a tolik také cukru a trošku horké vody. Já používám jemný krystal a vejce jsou správně našlehaná, když je cukr úplně rozpuštěný. Dělám takhle bublaninu také, protože je to raz dva a je to lehčí moučník než z kasického třeného těsta.

  • jarka svob
    jarka svob |

    8. 4. 2005 14:39

    tak to já do toho taky nejdu

  • jindriska krulichova
    jindriska krulichova |

    8. 4. 2005 01:00

    Ani me se nepovedla...

  • Ishka
    Ishka |

    15. 8. 2004 16:33

    Místo bublaniny je tato buchta spíš zdrcnutina - a to jsem poctivě 5 min šlehela cukr a vajíčka. Chuťově taky nic moc.