Brambory zapečené s lečem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 9
      ks brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      párky
    • 4
      vejce
    • 1
      ks cibule
    • 20
      g máslo
    • pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • paprika 1/2 oranžové a 1/2 žluté
    • 100
      g plátkový sýr Mimolette (nebo čedar)
    • kari + máslo a strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata a papriky, zalijeme 2 dcl vody, osolíme a přidáme špetku pepře, lžíci sladké papriky a lžičku kari. Dusíme do měkka.
2
Pekáč či zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařené brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi pekáček. Osolíme, navrch dáme zeleninovou směs a nakrájené párky, pokryjeme plátky Mimolette. Přidáme další vrstvu brambor, osolíme, zalijeme rozkvedlanými vejci a posypeme pažitkou (můžeme posypat i strouhaným sýrem). Dáme na 10-15 minut zapéct do rozpálené trouby na 250 °C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.