Brambory pečené v husím sádle

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory moučné
    • 180
      g sádlo Husí
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky 6 minut, poté brambory slijte a přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.
2
Pak dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě - klasická 220 °C, horkovzdušná 200 °C. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Dejte do trouby a pečte 3/4 až 1 hodinu, dokud nebudou brambory křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte.
3
Podávejte posypané mořskou solí.

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    29. 1. 2014 14:22

    ja si zvyknem spraviť od mccain golden wedges v rúre bez oleja, posypem korením a namáčam do dipu

  • Martina N
    Martina N |

    28. 1. 2009 13:16

    Toto je recept z Nigela varí na Vianoce