Bramborový salát pikant

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvařme ve slupce do měkka, po vychladnutí nakrájíme na kostky spolu s čínským zelím.

RADA: Jak oloupat brambory?

2
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme smetanou a necháme prohřát.
3
Do smetany přidáme chilli, sůl, pepř a podle uvážení hořčici (zhruba 3-4 lžíce). Mícháme, než vznikne hustší omáčka, kterou přelijeme nachystané brambory a promícháme.
4
Po vychladnutí lze podávat samotný nebo s přílohou podle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BindiDindi
    BindiDindi |

    14. 6. 2015 20:12

    Výborné, také jsem neměla 2 kelímky smetany, tak jem použila jednu ke šlehání a jednu zakysanou a je to moc dobré. Zbyla mi vejce natvrdo od chlebíčků, tak tam šly také a všichni si moc pochutnali! :-)

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    16. 11. 2014 14:11

    Zkusila jsem to se smetanou na vaření a bylo to výborný... :-)

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    16. 11. 2014 14:09

    Já zkusila sladkou a protože se mi zdálo, že je majdy málo, přidala jsem zakysanou... a bylo to vynikající :-) říkali jsme si, že by ten salát snesl i vajíčko natvrdo. Máme v plánů vyzkoušet, pak dám vědět :-)

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    27. 2. 2008 13:44

    Měla jsem kysanou a bylo to dobré, kdybych měla sladkou asi bych to také zkusila.

  • Monika Krátká
    Monika Krátká |

    26. 2. 2008 20:25

    Jakou smetanu autorka receptu myslela? Sladkou (12%), nebo zakysanou anebo smetanu na šlehání tzv. šlehačku? Děkuji za vysvětlení.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    26. 2. 2008 13:48

    Moc dobrý recept a ta marináda ze smetany, delikatesa. Docela mě překvapilo, že to tu chválím první. Doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý a vynikající recept. dávám 1