Bramborové krokety "bracháčky"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku, vypracujeme bramborové těsto. Po rozválení koblihovou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujeme kolečka, a obalujeme jako řízky (rozšlehané vejce a strouhanka). Smažíme pozvolna na pánvi.
2
Výborné hlavní jídlo zejména pro děti, k tomu sklenice mléka.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 3. 2006 06:50

    Zuzka, díky za nápad.

  • Zuzka Bernátová
    Zuzka Bernátová |

    13. 3. 2006 17:24

    Výborné sú aj vyprážané len tak , bez obľovania.U nás ich podávame k sýtejším polievkam / fazuľová,hrachová,šošovicová.../.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 3. 2006 16:06

    Dalo by sa použiť aj ako príloha k nejakému zeleninovému prívarku, nie ? Kedysi som videla z tohto cesta formované "mrkvičky", vypražené ako je tu uvedené a tvorili prílohu k mäsu so šťavou.

  • Jitka V.
    Jitka V. |

    13. 3. 2006 12:25

    Ano, můžeme vyrobit i z práškového bramborového těsta. Ale já připravuji z předem uvařených brambor jako bramborové těsto.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    13. 3. 2006 10:07

    Hustotu těsta asi jako na bramborové knedlíky?Není uveden poměr.Díky moc.