Bramborová roláda s mákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravíme náplň. Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, strouhaný perník, podle chuti skořici a citronovou kůru. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto.
2
Z těsta na pomoučeném vále vyválíme asi 1 cm silný obdélník. Plát těsta potřeme makovou náplní, zavineme a konce dobře přitlačíme. Roládu zabalíme do čisté utěrky, ovážeme nití, konce utěrky spojíme a opatrně vložíme do většího množství vroucí vody.
3
Vaříme 15-20 minut. Uvařenou roládu opatrně vybalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme k dušeným jablkům nebo posypané strouhankou.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2007 11:59

    Výborné...právě jsme poobědvali.