Božsky vínové maso

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2 minuty). Potom ho jen zalejeme vínem tak, aby bylo alespoň trochu ponořené a mělo se v čem následujících 20-25 minut dusit. Zakryjeme a dusíme 20-25 minut.
2
Potom jen slijeme víno, ale !!! trošku tam necháme (asi tak štamprli). Přidáme máslo a znovu na minutku zakryjeme, aby se rozpustilo a udělalo s tou troškou vína úžasně jemnou omáčku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Je super, když dáte na ozdobu na kraj trošku zeleninky (hrášek nebo kukuřice nebo mrkvička z konzervy).
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Kuřecí maso Máslo Slunečnicový olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Isabella2011
    Isabella2011 |

    11. 6. 2012 17:13

    Přítel mě překvapil a udělal mi tuhle mńamku k obědu, je to úzasný a dokonalý recept :-) A já ho dnes na oplátku udělám u rodičů doma :-)

  • Milan Vítek
    Milan Vítek |

    15. 12. 2007 20:36

    Opravdu bezva. Avšak prvně jsem do zlatohněda osmahnul 1 cibuli a pak vložil maso a osmahnul. Ještě větší efekt získáme předchozím marinováním masa (mírně! soj.omáčky, olej, sůl, rozmarýn, maličko pepře). Příloha: těstoviny, brambory, pečivo. Původní recept je opravdu jednoduchý a solidní. Milda.

  • Dana
    Dana |

    29. 7. 2007 13:21

    Tak jsem to zkusila,ale znám o dost lepší rychlá jídla.Dávám tak 4.

  • brnak
    brnak |

    17. 3. 2007 12:55

    vynikajici recept...rychly,levny a hlavne chutny..

  • MACA
    MACA |

    23. 2. 2007 18:16

    Opravdu super OK OK

  • kuulmne
    kuulmne |

    16. 1. 2007 14:03

    Famozni, opravdu lehke, ale priklanim se k pridani mouky na konec k zahusteni.Diky

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    23. 12. 2006 19:38

    Inu, tak jsem to dnes vyzkousel. Uplne bozske to mozna neni, to je lehce prehnane, ale je to velmi dobre jidlo a zejmena pro lidi, kterym se nechce moc varit, nebo kteri nemaji moc casu. Ja osobne patrim k tem, lidem, kteri maji radi velmi slozite recepty a kteri se ve vareni vyzivaji a se vsim se strasne pitlaji, ale takhle pred Vanocama taky nemam moc casu a na to, jak je tohle jidlo rychle udelane, tak je vysledek skutecne dobry. Jen musim podotknout, ze nejpozdeji po dvaceti minutach je veskere vino vyparene, takze se musi spis trosku vina pridat - nez se tam da nakonec to maslo - nez aby se neco z vina muselo odlit a taky jsem tam tesne pred koncem dal asi lzici mouky na zahusteni te "omacky", spise stavy. Je to lepsi. I tak je to za 1.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    22. 12. 2006 12:52

    Zitra tento recept vyzkousim. Jinak milovnikum kureciho na vine muzu taky doporucit zdejsi recept "Coq au vin II" To uz je sice trosku pracnejsi, ale stoji to urcite za to ;-)

  • * *
    * * |

    8. 12. 2006 13:18

    Kulantně epesní pokrm pro opravdové gurmány, kterým přestalo chutnat jídlo z menzy. opravdu skvostné, vřele doporučujeme všem kuchtíkům...s pozdravem a přáním chutného dne přeje tým kuchařů z hlučína, jakožto Enrique, Juan a Bub

  • Mikulas Mihalic
    Mikulas Mihalic |

    28. 11. 2006 18:30

    Fakt dobre, tak tento recept ma u mna 1*

  • Jaan Miki
    Jaan Miki |

    22. 10. 2006 14:27

    genialni,genialni,proste genialni!!a navic jednoduche!!proste jsem z toho nadseny!!neuveritelne chutne!!!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: