Borůvkové řezy s mandlemi

moje hodnocení: 0

4.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 200
      g špaldová mouka
    • 50
      g mleté mandle
    • 2
      lžíce mléko - 3 studené
  • Náplň
    • 200
      g borůvky
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva + 2 - 3 lžíce na polevu
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      hrst mandle nasekané nebo plátkové
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • borůvky a lístky máty na dokončení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo nakrájejte na malé kousky a promíchejte se sypkými surovinami, prsty vypracujte drobenku a tu rychle spojte v hladké těsto, podle potřeby přidejte mléko. Těsto nemusí být dokonale hladké, může se i trochu lepit. Vyválejte ho mezi dvěma archy pečicího papíru a přeneste i se spodním papírem do formy. Formu s těstem uložte na 15 minut do mrazáku, poté pečte v troubě vyhřáté na 170 °C 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na domácí Míša řezy

2
V kastrolu svařte borůvky s cukrem a nechte zredukovat tekutinu, aby směs trochu zhoustla. Přidejte citronovou šťávu, škrob, dobře promíchejte a ještě 1–2 minuty povařte. Borůvkovou směs rozetřete na předpečený korpus, posypte mandlemi a pečte v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut.
3
Na ještě teplý koláč dejte čerstvé borůvky a ozdobte ho polevou umíchanou z moučkového cukru a citronové šťávy. Koláč nechte zcela vychladnout a uložte ho do druhého dne do ledničky. Před podáváním přidejte lístky máty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.