Bořetínská polévka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvaříme s kořením doměkka. Polévku zahustíme jíškou, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali jeden žloutek a chvíli povaříme. Zbylá vejce uvaříme natvrdo.
2
Servírujeme na talíř s nakrájenými kousky vajec. Podle chuti můžeme ochutit octem.
3
Podáváme s chlebem.
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Hladká mouka Máslo Mléko Nové koření Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • karlakarla
    karlakarla |

    19. 5. 2011 09:42

    Jo ještě tam patří SMETANA

  • karlakarla
    karlakarla |

    19. 5. 2011 09:41

    My této povévce říkáme brambory na kyselo nebo bodová povévka,protože když byly děti malé nechávala jsem nové koření a bobkový list v polévce a děti vybíraly kolik má kdo bodů.Pak byla odměna :-) .Polévka je moc dobrá!

  • Janaso
    Janaso |

    15. 4. 2011 20:36

    Máme husté polévky rádi, ale tahle nějak nezaujala.

Další doporučené recepty: