• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bítovská polévka

autor: Abies Alba
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bítovská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • kroupy
    • sůl
    • kmín
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, okmínujeme osolíme a vaříme. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmažíme do zlatova na másle.
2
Jakmile jsou brambory s kroupami měkké, vlijeme do polévky osmaženou cibulku i s máslem. Posypeme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z chřestu a mangoldu

Polévka z chřestu a mangoldu

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jack | 12. 3. 2012 16:11

    když dam vařit kroupy s bramborama tak po změknutí krup brambory neexistují jsou uplně rozvařené---

  • Klapák Pavel | 7. 5. 2010 05:22

    moc moc dobrá

  • Zdenka Kocmichová | 16. 3. 2010 14:34

    Bylo to moc dobré. Místo krup, které jsem neměla, jsem dala ovesné vločky. Díky za recept!

  • jiricike kozubief | 10. 1. 2008 17:51

    sme z valašske úpolanky a menujem sa kozubikovi a moja mamka je kuchARKA A umi dobre varit ewadgweghfegfevfevgervgev

  • Marie Horáková | 27. 4. 2006 07:00

    Já dávám pórek a česnek. Kroupy si vařím do zásoby do mrazáku, takže ta polévka je i velice rychlá. Místo pórku dávám někdy jarní cibulky.

  • Abies Alba | 26. 4. 2006 19:31

    Airan: Tuto polévku má moc rád můj manžel a Bítovská jí říkají v jeho rodině už mnohé roky od doby, kdy ji poprvé jedli v Bítově. :o) Takže vlastně ani netuším, jaké je její pravé jméno.S česnekem ji neznám, ale je to zajímavá varianta. :o)

  • Airan | 13. 4. 2006 17:59

    Krasomilo, a proc by to nemohlo? Mne to to pripada dokonce velmi dobre, znam to s cesnekem - ale smazena cibulka na masle nebo houby jak radi anonym nic nepokazi:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:26

    Krasomilo, máte příjmení po věhlasné kuchařce a jste tak nedůvěřivá...Jak můžete vědět, že to nebude dobré, když jste to neochutnala???

  • Krasomila Rettigová | 13. 4. 2006 16:52

    To nemůže být dobré

  • Anonym | 27. 1. 2006 13:48

    já tuto polévku dělám jako bramboračku s houbami, takže máslo nahradím sádlem a doplním sušenými nebo čertvými houbami z lesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kroupy Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Selské sendviče

Selské sendviče

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

17
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
16
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
15
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
14
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact