Biftek se žampiony

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks česnek palička
    • 200
      g žampiony
    • 100
      g pórek
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájené na plátky, mírně naklepeme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. Poté maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto připravené maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách a hotové udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme na plátky nakrájené žampiony, česnek, pórek, kapii a česnek. Chvíli restujeme. Na talířích maso přeláváme touto směsí a podáváme s hranolkami.

Komentáře k receptu

  • Forme
    Forme |

    30. 12. 2006 11:31

    Klasika. V případě nedostatku výpeku nastavuji vývarem, případně lze zahustit jíškou nebo solamylem

  • Eva
    Eva |

    4. 10. 2004 15:27

    Dělám něco podobného, ale s kuřecím masem (zkoušela jsem i vepřovou kýtu). Je to výborné.