• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • "Bašta" řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    "Bašta" řezy

    autor: Vladúzka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    "Bašta" řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 4
        ks vejce
      • 250
        g cukr
      • 10
        lžíce voda
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 250
        ml rostlinný olej
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 180
        g ořechy mleté
      • rybízový džem
      • 2
        ks trvanlivá šlehačka v krabičce
      • 2
        kelímek pomazánkové máslo
      • 6
        lžíce moučkový cukr
      • čokoládová poleva
      • 150
        ml instantní káva s rumem

    Postup přípravy receptu

    1
    Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
    2
    Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
    3
    Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečená bašta

    Zapečená bašta

    Atreyova Bašta

    Atreyova Bašta

    Bramborová bašta - zapečená :-)

    Bramborová bašta - zapečená :-)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Petr Petr
      Petr Petr | 28. 9. 2010 15:00

      Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

    • Anonym
      Anonym | 14. 3. 2008 08:06

      Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

    • Alena Schejbalová
      Alena Schejbalová | 2. 2. 2008 21:10

      Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 28. 1. 2008 15:11

      nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

    • Dagmar Lukšová
      Dagmar Lukšová | 28. 1. 2008 15:08

      Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

    • Marsí
      Marsí | 24. 1. 2008 13:52

      Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

    • Vlaďka
      Vlaďka | 24. 1. 2008 12:35

      mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 24. 1. 2008 11:37

      Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

    • Gábina H
      Gábina H | 24. 1. 2008 10:08

      Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

    • Anonym
      Anonym | 24. 1. 2008 10:08

      uvidim zkusim to

    • Vlaďka
      Vlaďka | 24. 1. 2008 09:34

      Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

    • Jana Melecká
      Jana Melecká | 23. 1. 2008 20:08

      A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

    • Lída
      Lída | 23. 1. 2008 19:43

      Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

    • Olga
      Olga | 23. 1. 2008 19:26

      A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

    • Jitka Petrásková
      Jitka Petrásková | 23. 1. 2008 16:36

      Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

    • Ilona
      Ilona | 23. 1. 2008 14:54

      Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

    • Anonym
      Anonym | 23. 1. 2008 09:47

      Vyzkouším, recept vypadá slibně.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Instantní káva Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybízový džem Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pravý upírský bramborák

    Pravý upírský bramborák

    Domácí Rumcajs

    Domácí Rumcajs

    Hovězí na houbách II.

    Hovězí na houbách II.

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Milánské špagety ala zuzanka

    Milánské špagety ala zuzanka

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

    Zapečené těstoviny s rajčaty,…

    Bramborovo-sýrové lívance

    Bramborovo-sýrové lívance

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    65
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    42
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Koukalová o exmanželovi: Nechtěl mě pustit do naší vily

    Koukalová o exmanželovi: Nechtěl mě pustit do naší vily

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Epidemiolog Maďar: Opravdu nám hrozí peklo, musíme na 20 dnů zavřít průmysl, z vývoje jsem zděšený

    Epidemiolog Maďar: Opravdu nám hrozí peklo, musíme na 20 dnů zavřít průmysl, z vývoje jsem zděšený

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    • Recepty.cz
    • "Bašta" řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí