Banány v rumové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks banány (nakrájené na čvrtky)
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžička máslo
    • 0,5
      lžička rostlinný olej
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička limetková šťáva
    • skořice
    • 0,3
      šálek jogurt vanilkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pánvičce smícháme máslo, olej a cukr na mírnem plameni až směs začne bublat. Přidáme rum, šťávu a skořici a vaříme, až směs trochu nezhustne. Nakonec přidáme banány a za občasného míchání vaříme až jsou měkké. Rozdělíme na 2 porce a ozdobíme vanilkovým jogurtem. Velmi rychlý, ale působivý dezert.

Komentáře k receptu

  • dagmar motlová
    dagmar motlová |

    23. 1. 2010 16:57

    nebo zkuste dát banány do alobalu,přidávám ananas, švestky.. a na to ost.ingredience/mimo oleje/ možno i různé marmelády, kokos, čoko, ořechy...zabalit a dát na gril, pak zdobit kysankou, v létě lahodná tečka po masu!!!