• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Banánový koláč s čokoládou
    Napište svůj komentář k receptu

    Banánový koláč s čokoládou

    autor: Ivana Kašparovská
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Banánový koláč s čokoládou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 130
        g hořká čokoláda
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 1
        ks prášek do pečiva
      • 400
        g banány
      • 100
        g máslo
      • 4
        vejce
      • 175
        g moučkový cukr
      • 50
        g med
      • 3
        dl hnědý rum
      • mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med a rum ušleháme, přidáme rozmačkané banány, mouku, skořici a na hrubo nasekaný zbytek čokolády.
    2
    Přidáme asi 5 lžic mléka (dle potřeby i víc) a zamícháme. Dortovou nebo bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou a pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Hotový vychladlý moučník pocákáme polevou z 3 lžic rumu a cca 100 g moučkového cukru.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

    Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

    Banánový koláč se smetanou

    Banánový koláč se smetanou

    Banánový koláč s karamelem

    Banánový koláč s karamelem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • GrayWolf
      GrayWolf | 11. 2. 2011 12:21

      Výborný :-) moc jsme si pochutnali!!!

    • Barbora Kajzarová
      Barbora Kajzarová | 5. 9. 2008 12:07

      děkuji za radu určitě to vyzkouším

    • iva nemcova
      iva nemcova | 4. 9. 2008 15:21

      ...anebo taky podle spejle zapichnute do testa,pokud je po vytazeni spejle sucha tak je dopeceno.

    • iva nemcova
      iva nemcova | 4. 9. 2008 15:19

      Barboro,ja jsem sice tenhle recept nedelala,ale ze zkusenosti ti muzu rict,ze na plech to dat muzes. Jen pozor na dobu peceni,na plechu to bude upeceno driv nez za 1 hodinu(jak se uvadi v receptu). rekla bych tak 40-45 minut. poznas to podle okraju testa,kdyz je upeceno,tak se testo mirne odlepi od okraje formy.

    • Barbora Kajzarová
      Barbora Kajzarová | 4. 9. 2008 14:41

      a můžu to péct na plechu? jsem začátečník v pečení takže vážně nevim:-)

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 13. 7. 2007 19:13

      Já se hlásím, že jsem hodnotila, už včera, když jsem psala komentář :-)).

    • Jana z VM
      Jana z VM | 13. 7. 2007 08:05

      Všichni chválíte a nikdo nehodnotíte....Kde už tento recept mohl být !! Já ho ještě nepekla, ale určitě brzo vyzkouším a ohodnotím.:o)

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 12. 7. 2007 19:51

      Tenhle koláč je opravdu výborný. Dělala jsem ho na pekáči s vyšším okrajem. Jen jsem nepoužila uvedenou polevu, ale pocákala jsem bílou čokoládou. Bylo to opravdu fantastické, budu se k němu vracet.

    • Anička
      Anička | 20. 2. 2007 11:51

      Moučník byl výborný, na každou porci jsem dala kopeček šlehačky a nastrouhanou čokoládu. Čokoládu do těsta jsem nasekala.

    • katka
      katka | 9. 11. 2006 12:59

      Koláč jsem zkoušela, chuťově byl moc dobrý, jenom mi přišel hutný, jako by se trošku zdrcnul. Má tak vypadat, nebo jsem ho upelka špatně? A ještě jeden dotaz, "na hrubo nasekaná čokoláda" znamená ručně nalámaná na malé kousky?

    • katka
      katka | 9. 11. 2006 12:59

      Koláč jsem zkoušela, chuťově byl moc dobrý, jenom mi přišel hutný, jako by se trošku zdrcnul. Má tak vypadat, nebo jsem ho upelka špatně? A ještě jeden dotaz, "na hrubo nasekaná čokoláda" znamená ručně nalámaná na malé kousky?

    • Radka
      Radka | 5. 9. 2006 17:08

      Cukru bylo akorat, nepocitila jsem to nejak sladke a to sladke moc nejim. Zblajzli jsme to cela rodina a vsem nam to pripominalo vyborne anglicke doughnuts s kousky cokolady. Ani jsem to nepocakala rumem a cukrem.

    • Zdeňka Raindlová
      Zdeňka Raindlová | 7. 8. 2006 16:55

      Paní Ivano, děkuji za odpověď, koláč v nejbližší době vyzkouším a napoprvé rozhodně nechám ingredience v uvedeném poměru:-) dělám to tak ze zásady - poprvé, když zkouším nový recept, dělám všechno přesně podle návodu a pak se rozhodnu, jestli chci něco změnit.

    • Jana
      Jana | 7. 8. 2006 12:29

      Vidím,že už jste se kvůli mně málem popraly.Děvčata,nejsem diabetička a můj cholesterol je v pořádku.Já jen píšu svoje zkušenosti,jak to chutná nám.Klidně si ještě cukru nebo tuku přidejte,podle vaší chuti.Je to na vás. nedejte si kazit chuť.Jo,a dietní stránky pročítám také.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 7. 8. 2006 10:09

      Opraveno.

    • Ivana Kašparovská
      Ivana Kašparovská | 4. 8. 2006 08:32

      Patří tam 4 vejce. Omlouvám se, zapomněla jsem dopsat. Prosím redakci o doplnění. Děkuji

    • Zdeňka Raindlová
      Zdeňka Raindlová | 2. 8. 2006 14:47

      Tolik debaty o množství cukru (mimochodem se mi ho nezdá nějak nadměrně mnoho)...mě spíš zajímá něco jiného - v postupu přípravy čtu "vejce", ale ať koukám jak koukám, v ingrediencích žádné vejce nevidím! Můžete mi prosím napsat, kolik těch vajec tam patří? Ráda bych tento koláč vyzkoušela...

    • eviku
      eviku | 27. 7. 2006 20:53

      Paní Jano z VM, mluvím opravdu ze zkušenosti, poměr mouky a cukru 1:1 u běžných moučníků - samozřejmě ne např. u cukroví - to je na mě opravdu ukrutně sladké. Nikdy se ubrání cukru nijak neodrazilo na výsledku pečení. Samozřejmě začínající pekařky by takové úpravy dělat neměly. Taky jistě záleží na zvyku a chuti každého. Jinak nic ve zlém, prosím, vaše recepty zde jsou skvělé!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 27. 7. 2006 10:06

      Eviku, nechápu, proč se naježíte, když je v receptu poměr mouky a cukru stejný? Nevím, jak jste zkušená kuchařka, ale já vařím a peču už opravdu dost dlouho a troufám si říct, že jsem dost zkušená, ale sama bych nikdy "neupravovala" recept, když jej nemám vyzkoušený. A znám dost výborných receptů, kde je poměr mouky, másla a cukru stejný a mně se právě líbí, protože si je dobře pamatuji - všehcny jsou vynikající !! Takové přístupy k vaření a pečení se mi nelíbí... Ale to je každého věc, vždyť si to potom sní sám.... A když mu to vyhovuje...Jsou ještě takové kuchařinky, co nahrazují kvalitnější suroviny levnějšími, recepty šidí a tvrdí, že to "bylo taky dobré". To ale předělávají recepty a vlastně vytvářejí jiné, méně kvalitní.Neříkám - stane se, že není k dispozici zrovna ta kvalitní surovina, ale záměrně je měnit, to ne. Nikdy bych nenahrazovala např.

    • Ela
      Ela | 27. 7. 2006 08:35

      Všichni jenom polemizujete o množství cukru a kdopak z vás to vyzkoušel? Já přece! a musím recept pochválit. Nemám ráda příliš sladké moučníky a musím přiznat, že tento byl tak akorát. Dala jsem 3 lžíce medu a cukru jsem neubírala.

    • eviku
      eviku | 26. 7. 2006 19:15

      Musím se připojit k debatě o množství cukru. Souhlasím s paní Martinou, dělám to většinou stejně, asi o třetinu dávám cukru méně. Ale u tohoto receptu bych to nedělala, na 400g mouky je touho cukru dost málo. Něco jiného jsou recepty, které začínají " 250g mouky, 250g cukru..." To se úpně naježím.

    • Anonym
      Anonym | 26. 7. 2006 15:25

      Když peču a dám méně cukru říkám tomu "dietní recept" a když si dopřávám té dobroty a nikdo mě nevidí, tak si říkám, že nepřiberu :-))

    • Martina Veselá
      Martina Veselá | 26. 7. 2006 14:47

      Nic proti receptu. Ale opravdu u každého receptu ubírám cukr a nikdy se mi nestalo, že by to bylo málo sladké. Je to jen moje zkušenost.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 7. 2006 14:07

      Musí to být velice dobré, když tak koukám na suroviny. Souhlasím s autorkou, že nejdříve je zapotřebí recept vyzkoušet a potom napsat svoje připomínky.To platí u každého receptu.... Určitě bych hned automaticky cukr neubírala,protože nikdy nevíte, co to s tím receptem udělá a proč je tam právě tolik cukru a ne méně, že?!

    • Ivana Kašparovská
      Ivana Kašparovská | 26. 7. 2006 13:31

      ...... nejdřív to chce hlavně vyzkoušet!

    • Martina Veselá
      Martina Veselá | 26. 7. 2006 11:44

      Také vařím podle těchto receptů, ale automaticky dávám o třetinu cukru méně. A i tak se mi to zdá dostatečně sladké. Opravdu záleží na chuti každého z nás.

    • Handula
      Handula | 26. 7. 2006 11:05

      jak si tak čtu komentáře k receptům tak na mě p. Jana působí, že je buď diabetička a nebo má problémy s cholesterolem-tudíž musí opravdu zabrousit do dia receptů!!!Nic ve zlém,já vařím a peču podle těchto receptů dlouho a vždy se mi povedou a hlavně jsou moc dobré.

    • Lenka
      Lenka | 26. 7. 2006 10:39

      Na 400 g polohrubé mouky si myslím, že je 175 g cukru odpovídající a 50 g medu taky není moc velké množství. Banány vám to zavoní, ale neosladí. Je to moc dobré paní Jano, jen vyzkoušejte.

    • Jana
      Jana | 26. 7. 2006 09:38

      Tolik banánů,ještě cukr a med-není to příliš sladké?

    • Lenka
      Lenka | 24. 7. 2006 13:27

      Koláč je moc moc dobrý, dělala jsem do dortové formy. Ozdobila jsem ho šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a kolečky banánů. Příště ho rozříznu a naplním šlehačkou i uvnitř. Je krásně voňavý. MŇAM MŇAM. Hodnotím 1

    • danka lehocka
      danka lehocka | 19. 7. 2006 11:43

      A tolko som hladala rcepty z bananov,určite ho vyskušam vyzerá dobre.:o))

    • Aninka
      Aninka | 14. 7. 2006 11:09

      Taky skvělý recept.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Banány Hnědý rum Hořká čokoláda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapékané těstoviny II.

    Zapékané těstoviny II.

    Cibulová šťávička proti kašli

    Cibulová šťávička proti kašli

    Marcipán ze sušeného mléka

    Marcipán ze sušeného mléka

    Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

    Brokolicový nákyp se smetanovo…

    Vařený krém do cukroví a řezů

    Vařený krém do cukroví a řezů

    Margot dort - lehoučký

    Margot dort - lehoučký

    Těstoviny s rajčaty

    Těstoviny s rajčaty

    Vánoční cheesecake

    Vánoční cheesecake

    Banánové smoothie s avokádem

    Banánové smoothie s avokádem

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    102
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    26
    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
    Ukrajinský boršč od…
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Vepřové v mrkvi
    Vepřové v mrkvi
    21
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Banánový koláč s čokoládou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí