Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
2
Rozdělíme na dvě části a dáme péct na plech, který jsme předtím vyložili vymaštěným papírem na pečení, posypaným moukou.
3
Kondenzované mléko (ještě v uzavřené konzervě) dáme vařit na dvě hodiny do hrnce s vodou, aby zkaramelizovalo. Po vychladnutí otevřeme, dáme do mísy, přidáme máslo, dobře šlehačem ušleháme, přilijeme rum a rozetřeme na pláty.
4
Banány oloupeme, rozložíme na pláty, které potom svineme do rolády. Povrch též potřeme krémem, uhladíme a polijeme čokoládovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucka
|7. 9. 2014 16:31
Opravdu skvely recept, delala jsem jen polovicni testo a je moc dobre :)
Anonym
|11. 2. 2007 16:49
Moniko, papír raději lehce pomastěte rozehřátým tukem. Pečte ve vyhřáté troubě jenom chviličku - tak 8 - 10 minut. V polevě je přehnné množství tuku, to je jasné, že s rolády Vám steče. Příště dejte na 100 g čokolády maximálně 50 g tuku a roládu potřete nožem.
Monika
|11. 2. 2007 12:31
moc dobré! včera jsem zkoušela... jenom jsem měla takový malý problém-vyhodila sem 2 těsta,protože sem nevěděla,na kolik a jak dlouho jí péct! to 3 těsto už mi bylo vyhodit.:) přilepilo se mi to na papír a trhalo se to. a taky mi stekla ta čokoládová poleva... nevíte co s tím? děkuji!
Hana Rožníčková
|30. 1. 2007 13:24
Iris, na konci receptu je poznámka: Z TOHOTO ROZPISU JSOU 2 ROLÁDY.
iris
|30. 1. 2007 13:11
Mám tomu rozumět tak, že jsou z toho 2 rolády? Nebo ty pláty dám na sebe a je jedna?