• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Baklažánová kaše
    Napište svůj komentář k receptu

    Baklažánová kaše

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Baklažánová kaše
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g maso
      • 4
        ks baklažán
      • 1
        ks cibule
      • 1
        ks rajče
      • 2
        ks paprika
      • 0,50
        l mléko
      • hladká mouka
      • sůl
      • pepř mletý
      • olej nebo tuk

    Postup přípravy receptu

    1
    Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale lze použít v podstatě jakékoliv) a necháme ve vlastní šťávě podusit. Pak přidáme na kostičky krájené rajče a papriky, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka.
    2
    Opečené baklažány necháme zchladnout, oloupeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Na tuku nebo oleji uděláme z mouky jíšku, přidáme baklažánovou kaši a postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná kaše (konzistence asi jako bramborová).
    3
    Servírujeme tak, že na talíř dáme kopec kaše, do něj uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborová kaše

    Bramborová kaše

    Jahelná kaše

    Jahelná kaše

    Banánová kaše

    Banánová kaše

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • cuoco | 6. 10. 2011 21:17

      <3 :'( Jeden z najlepsich tradicnychTureckych receptov na lilek je tu popisany a pridany ako keby si to dakdo len tak zo srandy vykuchtil ked sa vcera nudil .To snad nie je ani pravda. :'(

    • Anonym
      Anonym | 30. 11. 2006 14:52

      Jano jen taková malá drobnost, baklažán neboli lilek nepatří mezi tykve.

    • Stanislava Tekin
      Stanislava Tekin | 27. 11. 2006 15:39

      Ja je pecu vetsinou v troube, naplno tak 20 min., jednou dvakrat otocit, dostanou takovou nahnedlou barvu a slupka se zacne jakoby odfukovat.

    • Jana
      Jana | 27. 11. 2006 10:00

      Jak dlouho se pečou baklažány a jak poznám,že už jsou hotové? Všechny druhy tykví milujeme a tato úprava mě skutečně láká.Díky za odpověď.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
    Maso Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Cibule Hladká mouka Maso Mléko Olej Paprika Pepř mletý Rajče Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové plátky pana nadlesního

    Vepřové plátky pana nadlesního

    Cizrnový guláš se zeleninou

    Cizrnový guláš se zeleninou

    LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

    LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

    Bramborové placky V.

    Bramborové placky V.

    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

    Maso na gril nebo do trouby v…

    Boloňský guláš na zítra

    Boloňský guláš na zítra

    Mléčná žampionová polévka

    Mléčná žampionová polévka

    Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

    Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

    Větrníky na plech - karamelové řezy

    Větrníky na plech - karamelové řezy

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    38
    Chropyňské závitky
    Chropyňské závitky
    31
    Červená řepa v trojobalu smažená
    Červená řepa v trojobalu…
    31
    Červená řepa od Dáši
    Červená řepa od Dáši
    29
    Mrkvová polévka s bramborem
    Mrkvová polévka s…
    26
    Brokolicová nádivka
    Brokolicová nádivka

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Baklažánová kaše
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí