Bábovka z jáhel

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 125 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly vypereme, osolíme a vařímecca 30 minut. Hned po uvaření je po troškách rozmixujeme s dezertem nebo s amasaké.
2
Přidáme rozinky, citronovou kůru,olej a kokos, vše zahustíme instantní kaší v přášku (dobře odsaje přebytečnou tekutinu a nakypřuje).
3
Těsto musí být měkké a vláčné, ale ne mokré, a musí držet tvar. Uválíme z něho váleček a ten prsty natlačíme do bábovkové formy.
4
Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po 20 minutách teplotu zmírníme a pečeme ještě hodinu.
5
Bábovku přikryjeme pečícím papírem, aby se propékala, ale nespálila. Při pečení se doporučuje dát do trouby plecháček s vodou.

Komentáře k receptu

  • barbuchan
    barbuchan |

    7. 4. 2011 16:35

    To nemá chybu, škoda, že není foto :-P