Bábovka z acidofilního mléka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek kyselé mléko
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V acidofilním mléce rozšleháme vejce, přidáme olej, cukr a mouku, do které jsme dali prášek do pečiva. Rozmícháme a polovinu těsta vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao. Kakaové těsto opatrně vlijeme na světlé. Bábovku zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mia
    mia |

    10. 3. 2017 17:43

    Dnes som ju upiekla, je fantastická, akurát na budúce urobím z dvojitej dávky, lebo som ju mala len do polovice formy.

  • Alena
    Alena |

    20. 8. 2015 16:02

    Velice dobrá bábovka vláčná, snadná na přípravu a chutnala všem kdo ji zkusili.Děkuji za recept. :-)