• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka jako makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka jako makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovec

Makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 4. 10. 2006 14:16

    Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.

  • Lída | 8. 5. 2006 11:02

    Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé

  • Jana | 8. 2. 2006 22:24

    Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.

  • Vlastík | 17. 2. 2005 06:00

    Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.

  • Pája Boudová | 5. 12. 2004 08:59

    Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!

  • Jirka Mrkvička | 30. 10. 2004 19:47

    Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:22

    Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý

  • Líba | 20. 5. 2004 13:33

    Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....

  • Anonym | 4. 5. 2004 09:48

    Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.

  • gita | 30. 4. 2004 12:20

    Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.

  • Lenka | 27. 4. 2004 14:59

    Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.

  • Pavla Martináková | 13. 4. 2004 17:28

    Líbí se mi jeho jednoduhcost a taky lechkost!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Mák Máslo Mléko Prášek do pečiva Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Citronová poleva

Citronová poleva

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

60 minut
Vosí hnízda III.

Vosí hnízda III.

40 minut
Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

40 minut
Kakaové ořechy s kokosovým krémem

Kakaové ořechy s kokosovým krémem

30 minut
Čočkové ragú

Čočkové ragú

15 minut
Svařák

Svařák

15 minut
Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

8 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Poslední sledované recepty

290
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
150
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
138
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
119
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
110
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Bezlepkové vánoční cukroví: Linecké, tatranské pracny i rumové kuličky
Bezlepkové vánoční cukroví: Linecké, tatranské…
Jak snadno oloupat krevety, vejce nebo třeba granátové jablko? Zkuste naše triky!
Jak snadno oloupat krevety, vejce nebo třeba…
Nejkrásnější perníčky na vaší tabuli: Inspirujte se v naší galerii a zdobte jako profík
Nejkrásnější perníčky na vaší tabuli: Inspirujte…
Vanilkové rohlíčky 13x jinak. Zkuste lahodnou obměnu oblíbeného cukroví
Vanilkové rohlíčky 13x jinak. Zkuste lahodnou…
Vaječný likér: Recept a video, jak připravit sladkou vánoční klasiku
Vaječný likér: Recept a video, jak připravit…
AHA.cz Nepovedená láska ve StarDance: Pavlovičová v péči psychologa

Nepovedená láska ve StarDance: Pavlovičová v péči psychologa

Mimibazar Ideální strava při nemoci: 6 jídel, která podpoří vaší imunitu

Ideální strava při nemoci: 6 jídel, která podpoří vaší imunitu

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 12 skvělých tipů,  jak ušetříte na jídle. Až 2 tisíce měsíčně!

12 skvělých tipů, jak ušetříte na jídle. Až 2 tisíce měsíčně!

Ženy.cz V těchto botách na sněhu neuklouznete: Které modely zvolit do městské břečky i na hory?

V těchto botách na sněhu neuklouznete: Které modely zvolit do městské břečky i na hory?

Blesk.cz Hanbaté British Fashion Awards: Polonahá Amelia Grayová, Pamela bez make-upu a bodliny Rity Oraové

Hanbaté British Fashion Awards: Polonahá Amelia Grayová, Pamela bez make-upu a bodliny Rity Oraové

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz RECEPT: Prezidentské řízky z jednoho pekáče

RECEPT: Prezidentské řízky z jednoho pekáče

Blesk Horoskopy Dvojplamen aneb kdo ze zvěrokruhu najde do konce roku toho pravého?

Dvojplamen aneb kdo ze zvěrokruhu najde do konce roku toho pravého?

Abecedazahrady DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact