Arašídové trubičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Arašídky pomeleme nebo nastrouháme a smícháme s pomletými piškoty. Do směsi přidáme rum (v původním receptu byl bílek, ale syrovým vejcím se vyhýbám a s rumem je to mnohem !!! lepší).
2
Smícháme těsto asi jako plastelína. Necháme chvíli stát, až se rozpustí cukr a pak podle potřeby přidáme buď piškoty nebo rum. Těsto vyvalujeme mezi dvěma mikrotenovými sáčky na tenoučko (cca 2 mm), rozkrájíme na čtverečky a namotáme na malé kovové trubičky.
3
Necháme 2-3 dny schnout (podle vlhkosti vzduchu). Pak naplníme krémem a konce můžeme obalit v čokoládě. Nemohou se dlouho skladovat, protože vlhnou a měknou. Dlouhé skladování stejně nehrozí, okamžitě mizí.
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Dětské piškoty Hnědý rum

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    1. 12. 2010 15:21

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    29. 11. 2010 22:45

    Není pro děti

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    19. 12. 2006 13:17

    Takže jsem trubičky vyzkoušela a jsou výborné.Arašídy jsem namlela v mlýnku na kafe, který už léta nepoužíváme a šlo to velmi rychle.

  • Blanka
    Blanka |

    15. 9. 2006 12:23

    Díky za upozornění, nějak mi tento výtečný recept unikl. Takže brzy vyzkouším (pokud mi moje už dost velké děti arašídy nezdlabou) a dám vědět.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 2. 2006 14:08

    Jsou výtečné,já je dělala už dřív z jáder vlašských ořechů obalovaných v cukru.Ono se to sem vozilo ani nevím odkud,jádra byla potažena takovým červeným,průsvitným cukrem.

  • Tereza Klementová
    Tereza Klementová |

    10. 2. 2006 12:19

    zkusím to udělat ale nevím jestli to bude dětem chutnat mě

Další doporučené recepty: