Americký čokoládový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: magazinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g moučkový cukr
    • 175
      g hladká mouka
    • 75
      g kakao
    • 2
      lžička jedlá soda Bicarbona
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      ml černá káva
    • 125
      ml rostlinný olej
    • vanilkové aroma Nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme malý pekáček nebo použijeme pergamenový papír, aby se těsto nelepilo. Na klasický český obdélníkový plech je vhodné použít dvojitou dávku těsta. Ve větší míse smícháme cukr, mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva a sůl. Přidáme vejce, podmásli, kávu (u instantní kávy použijeme 2 lžičky kávy na 1 hrnek), olej, vanilku a mícháme elektrickým mixérem zhruba 2 minuty. Těsto bude řídké!
2
Vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme zhruba 35-40 minut nebo až do doby, kdy se při testu párátkem těsto nelepí. Po vychladnutí můžeme koláč polít vanilkovou polevou.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • polken
    polken |

    2. 11. 2011 13:50

    zkuste a uvidíte, že množství mouky je správné...

  • Romiste
    Romiste |

    27. 9. 2011 11:51

    naprosto souhlasím!!

  • mayda
    mayda |

    1. 4. 2011 14:12

    moje řeč! já ho peču už přes rok a pokaždý se všichni olizovali až za ušima! mňam!!! nejlepší recept co znám! :)

  • Marie R.
    Marie R. |

    10. 2. 2008 15:33

    Che che, nechápu, proč to vyhazujete jen proto, že je výsledný koláč jiný, takový vláčnější nebo jakoby sražený a kdovíco ještě. Neznamená to, že se nepovedl - je to americký recept, tam se prostě jí jiné koláče. Mě třeba ty s tou klasickou, českou suchou konzistencí nechutnají.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • Filoména
    Filoména |

    18. 6. 2007 20:18

    Jste jedničky vy umělci, s vařením a pečením nemáte zkušenosti jen ukazujete svoje exyhibice, vy luméni

  • pipi
    pipi |

    1. 5. 2007 11:28

    Vypadá to dobře

  • mlsalka
    mlsalka |

    22. 2. 2007 20:25

    Recept jsem nezkusila, ale řekla bych, že tam patří mnohem více mouky - tak 375g.

  • Jana Lenártová
    Jana Lenártová |

    14. 2. 2007 21:14

    Dnes jsem tento kolac upekla, vubec se mi nepovedl, testo se mi zdalo prilis ridke, kolac byl po upeceni jakoby srazeny, tak nevim kde je chyba, pecu pomerne casto a vetsinou se mi vsechno podari, ale dnes skoncil cely kolac v kosi.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    8. 1. 2007 23:05

    Jeden z mala kolacov co sa mi vobec nepodaril a to pecem asi tak kazdy druhy den.Elektrickym mixerem mi to vobec neslo vyslaha pretoze som to mala az moc riedke a striekalo mi to po celej kuchyni. A asi po 60 min to este stale nebolo upecene a na okrajoch uz bolo pripecene.Prvy krat v zivote musel ist chudak kolac do kosa.Netusim, kde se chybicka vloudila...

  • Gábina J.
    Gábina J. |

    24. 8. 2005 17:00

    Koláč jsem dnes upekla a nechutná mi, respektive nemá žádnou chuť:-(