Zelný prejt

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bílé zelí
    • 200
      g měkký salám 150-200
    • 2
      ks žemle nebo rohlíky - nejlépe včerejší
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule menší
    • 4
      stroužek česnek 3-4
  • Koření
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      špetka zázvor - mletý
    • 4
      špetka nové koření mleté
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička paštika játrová - nemusí být
  • Na pekáč
    • sádlo
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle neplavala, ale pouze byla nasáklá. Nameleme salám (nahrubo) a vše smícháme. Vmícháme utřený česnek, celá vejce a ostatní koření. Opatrně promícháme a ochutnáme - dochutíme (můžeme vmíchat i paštiku). Vymažeme pekáček sádlem a vysypeme strouhanou houskou. Směs rozprostřeme rovnoměrně a poklademe trochou sádla. Pečeme v předehřáté troubě jako sekanou apod.

Komentáře k receptu

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    13. 10. 2009 16:31

    Tak to já jsem raději rovnou dělala z dvojité dávky (salám jsem pouze najemno nakrájela a až teď mi došlo, že jsem zapomněla na paštiku - ale nevadí), a dobře jsem udělala! Děti přišly ze školy a ke svačině si daly zelný prejt, naštěstí jsem uhájila zbytek "na potom". Dík za skvělý recept.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2007 13:46

    Včera jsem dělala abylo to výborné!!! Doporučuji!!