Zelná buchtička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 0,5
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • mouka
    • 3
      ks párky nebo kousek uzené klobásy, lze i nakombinovat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a vysypaný pekáček dáme polovinu bramborového těsta, poklademe uzeninou nakrájenou na kousky, položíme uvařené, vychladlé zelí a posypeme na tuku dozlatova osmaženou cibulí a přikryjeme zbytkem těsta. Dáme péct asi na 40 min. do vyhřáté trouby.
2
Je to moc dobré teplé i studené.

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    10. 6. 2012 16:44

    Prosim opravit mnozstvi brambor, melo by byt 1,5 kg. Pise to i autorka v komentari. A jeste maly dotaz: 1 sklenice kysaneho zeli o jake hmotnosti? Do ceskeho obchodu to mam trochu z ruky, tady se daji koupit jen takove male konzervy.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    11. 8. 2006 11:51

    Leni: to mělo být 1 a půl kilo brambor,asi jsem se překlepla.Omlouvám se.Jsem ráda,že se to povedlo i tak.Já to dávám na o něco menší pekáček.:o)

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    5. 8. 2006 13:51

    Výborný recept! Opravdu si celá rodina pošmákla!Akorát jsem to dělala na velký pekáč (32cm x 42cm) a na horní vrstvu mi nevystačilo skoro žádné bramborákové těsto, a to jsem těsto zadělala z 1,3kg brambor... Jinak chuťově opravdu báječné!

  • Lenka Sch.
    Lenka Sch. |

    29. 5. 2006 17:24

    Včera večer jsme si recptík přečetli, dneska už uvařili a je to oravdu moc dobroučký :o)