Zapékané smažené kuře

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 0,3
      l šlehačka
    • worcestrová omáčka
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu jako řízky. Obalené porce kuřete smažíme na tuku (nejlépe v fritovacím hrnci) do světle růžova. Smažené porce naskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijeme šlehačkou, kterou jsme ochutili několika střiky worchesterové omáčky. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.
2
Podáváme s brambory nebo kaší.

Komentáře k receptu

  • kocurek
    kocurek |

    31. 5. 2006 17:35

    To musí být šíleně tučné. Smažit na oleji a pak ještě zapékat se šlehačkou...

  • Lenča
    Lenča |

    21. 5. 2006 12:49

    Dnes jsem tento recept dělala a řeknu Vám nic,moc.Jednodušší je řízky usmažit klasickým způsobem,potom je dát do pekáčku s trochou másla,stčit do vyhřáté trouby a chvíli nechat.Výsledek je naprosto stejný,rychlejší a levnější.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 2. 2006 12:13

    Tohle kuře dělám často a naše holky se po něm můžou utlouct.