Zapečené rybí filé s nivou

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rybí file
    • máslo
    • sůl
    • kmín
    • 1
      ks zakysaná smetana Kelímek
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybí filé osolíme a okmínujeme, dáme do pekáčku, poklademe kousky másla a v troubě zapečeme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme nivu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
2
Lžící navrstvíme na filé a dáme znovu péct, dokud se na povrchu nezačnou dělat zlatohnědé skvrny. Podáváme s brambory a obložíme rajčaty.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iva kratka
    iva kratka |

    4. 11. 2012 15:28

    nekde jsem cetla, ze se niva nehodi k jemnemu rybimu masu, ale nam to chutnalo

  • Miroslav Shark
    Miroslav Shark |

    24. 3. 2010 11:04

    Vynikající!!! Netušil jsem, jak výborně může chutnat obyčejné rybí filé.

  • Tereza Hucková
    Tereza Hucková |

    22. 11. 2008 17:53

    Filé v kombinaci s výzaznou nivou, česnekem a ostatními ingrediencemi je skutečně vynikající. Jako milovník pórku jsem jej přidala, celá rodina se ještě teď olizuje. Jako přílohu doporučuji vařené brambory s pažitkou a salát z čerstvé zeleniny

  • Soňa Pohorská
    Soňa Pohorská |

    25. 9. 2007 12:25

    Tak jsme teď dojedli - bylo to dobré, také jsem přidala trošku česneku, ale to filé bych už příště nesolila vůbec nebo jen nepatrně - niva je slaná dost sama o sobě. Jinak rychlá a chutná bašta:-))

  • Anonym
    Anonym |

    11. 6. 2007 12:55

    Vyzkouším, je to zajímaví recept a já jak filé tak nivu miluji

  • ilka fiurda
    ilka fiurda |

    29. 5. 2007 21:22

    výborné jen jsem přidala česnek protože ho máme moc rádi a bylo to super a je to rychlé...

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2007 21:21

    výborné jen jsem přidala česnek protože ho máme moc rádi a bylo to super

  • Ivka
    Ivka |

    11. 2. 2007 11:41

    je to moc dobré, niva tomu dá opravdu šmrnc. Doporučuju!

  • Jarda
    Jarda |

    11. 2. 2007 10:46

    Dnes to určitě vyzkouším a podám hodnocení.

  • Lenka Křížková
    Lenka Křížková |

    9. 11. 2006 12:07

    Paní Minaříková, děkuji za vynikající recept. Dnes jsem ho dělala k obědu a všem moc chutnalo. Dávám jedničku s hvězdičkou!!!

  • Jana
    Jana |

    2. 10. 2006 02:00

    Tak tohle určitě vyzkouším.