Žampionové kotlety na rozmarýnu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové kotlety bez kosti (dvě větší nebo čtyři malé)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • rozmarýn - snítka
    • 2
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo na smažení
    • 250
      ml vývar dle potřeby, cca 200 -
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, nastrouhaný česnek, kousek snítky rozmarýnu a vše ještě krátce osmažíme do povadnutí žampionů. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývaru nedáváme mnoho, jen tolik, aby v něm kotlety daly pohodlně a bez časté kontroly dusit. Po změknutí vyndáme snítku rozmarýnu, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí (lze použít i pár kapek sojové omáčky) a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
3
Kromě žampionů můžeme použít i hlívu ústřičnou, hříbky, lišky, václavky... a pokud nejsme zastánci vepřového masa, dají se použít i kuřecí řízky prsní nebo stehenní, krůtí...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.