Základ pro roládu z mletého masa či sekanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 25

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - míchané 1-1,3 kg
    • 500
      g kuřecí sekaná zmrazená
    • 3
      lžíce škrob
    • 0,3
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl opatrně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drůbeží sekanou necháme rozmrazit, pak všechny suroviny spolu smícháme, vyšleháme nejlépe rukou. Směs masa necháme odležet do druhého dne. 2.den na mokrém igelitu uděláme z 1/2 masa placku asi 1,5 - 2 cm silnou a plníme slaninou, smaženými vejci, párkem propíchaným, aby nám nepraskla roláda. Maso smotáme a přeneseme pomocí toho igelitu na pekáč. 2. půlku masa můžeme udělat stejně, nebo ochutit jako sekanou - česnek, majoránku, vajíčko, cibule. Nebo jako pizza sekanou - přidáme nadrobno nakrájený tvrdý sýr, červenou papriku, anglickou, pikantní klobásu + koření na pizzu, oregáno. Vše vymícháme vytvarujeme šišku dáme do pekáče k 1. roládě podlijeme vodou a pečeme přikryté zhruba 1 hod pak odkryjeme a dopečeme pro kůrčičku. Podáváme teplé s brambory na libovolný způsob, nebo studené s chlebem, zeleninou či hořčicí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    23. 3. 2010 09:13

    Budu dělat na velikonoce,je to výborné a rychle je po čem sahnout,tak to také zkuste.