Vyzrazené rodinné tajemství

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso stehenní řízky
    • 1
      plátek slanina
    • kuřecí prsa
    • cibule
    • žampiony
    • plátkový sýr
    • sýr
    • sýr niva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejraději dělám v remoskové misce - na dno pokladu slaninu (aby nebylo vidět dno), na ni mírně naklepané, osolené a opepřené stehenní řízky (aby nebyla vidět slanina), pak vrstvu cibule na širší kolečka. Zasypu strouhaným sýrem (decentně).
2
Další vrstva - žampiony syrové vysmažíme, zavařené rovnou. Zasypu hustě sýrem, nivou a vrch dokonale zakryjeme plátkovým sýrem. Dáme péct tak na 40 miut, já vždycky píchnu jehlicí, jestli je maso měkké.
3
Je to kalorické mámení, ale vynikající. Necháme vystydnout, krájíme jako dort a hosté mlaskají.

Komentáře k receptu

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    23. 9. 2008 20:58

    K zampionum: ja delam brambory zapecne se zampiony v mikrovlnce a chutna to uplne jinak, kdyz se zampiony zvlast osmazi na panvicce, tak jinak, ze mi nevadi se s tim piplat

  • Gábina H
    Gábina H |

    23. 9. 2008 13:25

    Leo, vždyť se ty žampiony pečou 40 minut, určitě nejsou syrové.

  • Lea Smithy
    Lea Smithy |

    23. 9. 2008 10:09

    Zavařené se nemusí smažit, ale čerstvé žampiony ano, asi bych je syrové nepožila :-))

  • Lucie Sedláčková
    Lucie Sedláčková |

    22. 9. 2008 15:44

    Taky jsem recept vyzkoušela a prý všem moc chutnal... dala jsem tam sterilované žampiony a navrch uzený plátkový sýr

  • Di -
    Di - |

    9. 9. 2008 13:22

    Já bych řekla, že osmažené žampióny mají intenzívnější chuť a vůni.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    9. 9. 2008 12:17

    Jako recept určitě velice dobrý. Ten hermelín bych zkusila i s tou nivou, ale souhlasím se Simčou - osobně bych ty žampiony zvlášť nerestovala, naopak dohromady se to spojí a má to skvělou chuť.A do tohohle bych ty konzervované dávala opravdu jen v nejvyšší nouzi.Ale musí to být dobré - vyzkouším!!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 9. 2008 11:52

    Nepochopila jsem jen jednu věc: proč je nutné žampiony orestovat. Přece když se udělá dostatečně maso, musí být i žampiony...

  • Lucie Sedláčková
    Lucie Sedláčková |

    9. 9. 2008 11:42

    taky jsem tento recept vyzkoušela a všem prý moc chutnal

  • Lucie
    Lucie |

    10. 9. 2007 20:05

    tak jsem to uvařila a bylo to opravdu vynikající,manžel mě pochválil a dnes jsem to doporučila i své babičce,aby to zkusila

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2007 22:37

    Bllééé - těch tuků je tam mooooooc

  • Lucie
    Lucie |

    6. 9. 2007 09:35

    právě přemýšlím,co mám uvařit a všechny ingrediencetu mám.tak to zkusím.cítím,že to bude dobré

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    27. 1. 2007 16:04

    Je to dobrůtka, hlavně ty žampionky tomu dají dobrou chuť. Dávala jsem čerstvé. Příště zkusím místo nivy hermelín, dávám rozhodně za 1.

  • leika
    leika |

    23. 1. 2007 19:38

    doufám, že chutnalo..dělala jsem o víkendu a zase jsme se svíjeli blahem mňam

  • Nicole
    Nicole |

    10. 1. 2007 15:23

    Zkusím,vypadá výtečně!