Výborné domácí pečivo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku se solí prosijeme, uchystáme kvásek z trošky vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí nebo přidáme přímo do mouky suché droždí, cukr a pořádně promícháme. Přilijeme vlahé rozpuštěné máslo, pomalu mixujeme, přiléváme mléko. Až jsou ingredience promíchané a vznikne těsto, vyjmeme z mísy a zpracováváme rukama na vále v hladké a lesklé těsto.
2
Z připraveného těsta děláme hned koule, nebo smotáme rohlíky, pletýnky, preclíky nebo jiné oblíbené tvary. Dáme na plech vystlaný voskovým papírem. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posolíme hrubou solí a dle chuti posypeme kmínem, nebo mákem, nebo sezamem nebo strouhaným sýrem dle chuti. Ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Úžasná vůně domova zaplní celý byt i schodiště:-)

Komentáře k receptu

  • skopinda
    skopinda |

    20. 10. 2011 18:51

    jak dlouho a na kolik stupňů pečeme?

Abecední seznam: