Voňavý králík na rozmarýnu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík větší
    • sůl
    • 80
      g anglická slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      snítka rozmarýn

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka nakrájíme na porce a všechny části prošpikujeme kousky anglické slaniny a osolíme. Porce masa potom vložíme do pekáčku, položíme na ně plátky česneku a posypeme je najemno nasekaným rozmarýnem. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme najemno a rozložíme okolo králíka. Králíka podlijeme vodou a pečeme rozehřáté troubě při 140°C doměkka.
2
Měkké maso vyjmeme ze základu a šťávu necháme vysmahnout. Pak ji zaprášíme moukou. Osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme asi 10 minut povařit.
3
Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.