Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 220
      g smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 2
      ks hřebíček na ozdobu
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou, těsto do ni nalijte a přiklopte.
3
Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Opatrně sejměte zadní díl a zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Mírně zchladlého zajíčka vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. Udělejte oči pomocí hřebíčků a ozdobit ho můžete barevnou stužkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: