Velikonoční bůčková kapsa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • kmín
  • Nádivka
    • 2
      ks špekáček
    • 2
      ks rohlík
    • 2
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce posekané bylinky (libeček, petrželka, mladé kopřivy, kudrnka)
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • mléko nebo vývar - trochu
    • strouhanka případně lze přidat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Poté je přidáme k buřtíkům nakrájeným na kostičky, přidáme bylinky, vejce, okořeníme a podle potřeby upravíme hustotu strouhankou.
2
Bůček prořízneme, osolíme, okmínujeme a naplníme nádivkou (můžete také rozřezat maso na plát a směs naplnit jako klasickou roládu). Otvor sešijeme, maso dáme na pekáč, podlijeme a pečeme 2 hodiny při 200 °C.
3
Během pečení přeléváme kapsu výpekem.
4
Rolku podáváme buď teplou s bramborovou kaší nebo studenou s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.