Vejce na kyselo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • ocet
    • sůl
    • zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do rendlíku dáme vařit vodu s octem. Do vroucí vody opatrně rozklepneme jedno vejce po druhém. Vždy počkáme, až se bílek kolem žloutku dokonale srazí, osolíme. Rozkvedláme mouku ve smetaně a zavaříme. Do hotového pokrmu vmícháme nadrobno nakrájenou pažitku.
2
Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    22. 5. 2007 17:49

    Když octová voda začne vařit,vkládáme vajíčka.Jak jsou bílky sražené.Tak k tomu všemu vlijeme rozkvedlanou mouku v tý smetaně.necháme přejít varem a hotovo.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    9. 5. 2007 14:11

    Před více jak 50-ti lety časté jídlo na našem jídelníčku. Pouze máma jako přílohu užívala vařené brambory.

  • Tereza -
    Tereza - |

    9. 5. 2007 13:40

    Pripomenuli ste mi dobrotu z detstva :))) Len u nás sa urobil bešamel z mlieka, osolil, ochutil sa štipkou cukru a octom a potom sa doň vyklepli vajíčka . Na jemnom ohni sa to varilo, kým vajcia nestuhli. Tiež s chlebíkom. Hovorili sme tomu máčanka.

  • Eva
    Eva |

    9. 5. 2007 11:50

    Jsem možná míň chápající, ale: vajíčka z té octové vody vytáhneme nebo necháme ve vodě a v té vodě solíme? A kam s tou moukou ve smetaně, tím se vajíčka polívají na talíři? Díky.