Všechny ingredience zpracovat do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem, tvarohem, navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo kysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
2
//Poznámka:// kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Tak jsme se teda moc moc těšili na vdolečky a musíme říci, že žádná sláva, Těsto se udělalo super rychle a snadno ale konečný výsledek stál za prd :-D :-D :-D
Soffi
|
22. 11. 2016 22:06
Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny
Soffi
|
22. 11. 2016 22:05
Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny
Anemone
|
9. 9. 2012 20:19
Těsto je hrozné, nechápu, jak se podle tohoto receptu mohly vdolky někomu povést.. :-(
Aninka
|
2. 8. 2006 21:35
Vdolky i koblihy se smaží ve větší vrstvě oleje. A těsto na koblihy se nepatrně liší, a jsou většinou plněné.
Jana
|
28. 7. 2006 17:01
Dekuji za odpoved.
Zdeňka Raindlová
|
28. 7. 2006 16:12
jogurt 150g, smetana celá, tj. 1/4 litru.
Jana
|
28. 7. 2006 15:24
Prosim,napiste mi,jak velky ma byt ten jogurt,a smetana se dava taky cala?Dekuji.
Zdeňka Raindlová
|
27. 7. 2006 13:47
Paní Jano, obracíme v polovině smažení. Paní Jano T., vdolky se mohou péci i smažit, např. bavorské vdolečky znám jedině smažené. Myslím, že je jedno, jak se v tom kterém kraji tomuto pokrmu říká, ale zase se mi zdá, že koblihy bývají zásadně s náplní, ne? Tyto vdolečky jsem však zatím nikdy nezkoušela péct, pokud to někdo chcete vyzkoušet, uvítám zprávu, jak to dopadlo.