• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vánoční vrstvený salát
    Napište svůj komentář k receptu

    Vánoční vrstvený salát

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vánoční vrstvený salát
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks cibule
      • 3
        ks brambory
      • 250
        g majonéza
      • 3
        ks červená řepa
      • 200
        g tavený sýr 150-200
      • paprika různobarevná

    Postup přípravy receptu

    1
    Do průhledné mísy tvoříme vrstvy následujícím způsobem:
    2
    1 vrstva: cibule nakrájíme nadrobno, opepříme.
    3
    2 vrstva: brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nahrubo nastrouháme.
    4
    3 vrstva: na brambory rozetřeme majonézu.
    5
    4 vrstva: červené řepy uvaříme ve slupce, oloupeme, nahrubo nastrouháme, pokapeme octem.
    6
    5 vrstva: sýr nastrouháme nahrubo.
    7
    Každou vrstvu je potřeba trošku zmáčknout, aby tam nebylo moc vzduchu. Papriku nakrájíme nadrobno a zdobíme salát dle vlastní fantazie. Necháme v ledničce.
    8
    Při podávání se snažíme krájet jako dort (moc se to nedaří, ale to nevadí). Každý si svou porci míchá a dosoluje přímo na talíři. Je výborný jako příloha k marinovanému, smaženému, pečenému masu. Doporučuji, jiný salát o svátcích už nejíme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vrstvený salát do sklenice

    Vrstvený salát do sklenice

    Vrstvený koláč

    Vrstvený koláč

    Vrstvený masový bochník

    Vrstvený masový bochník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Krista Romanová
      Krista Romanová | 25. 10. 2007 00:21

      Salát je moc dobrý, ale na štědrovečerní stůl bych se ho neodvážila předložit. Podle své zkušenosti bych doporučila změnit trošku poměr surovin - té cibule rozhodně méně- dala jsem 2 a bylo to moc a hlavně!!!! spařit nakrájenou cibuli vroucí vodou! Tento úkon všem vřele doporučuji, hlavně pokud salát nespotřebujeme okamžitě. Jinak je opravdu skvělý.

    • Michaela Atherton
      Michaela Atherton | 12. 8. 2006 17:53

      Tak to jsem na tom asi stejne. I pote, co jsem se odstehovala do Anglie, kde se ji krocan, brambory a zelenina, si stejne alespon pro sebe udelam misu klasickeho bramboroveho salatu. Bez nej si proste vanoce predstavit nedokazu. Spis bych tento salat delala pri grilovani.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 12. 8. 2006 15:47

      Nedovedu si takový salát na štědrovečerním stole vůbec představit,ale netvrdím,že není dobrý.Každý máme jiné zvyky..o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
    Přílohy Brambory Zeleninové Oběd Večeře Vaření Chlazení Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Cibule Majonéza Paprika Tavený sýr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety s bazalkou

    Špagety s bazalkou

    Sýrové tyčinky

    Sýrové tyčinky

    Zelňačka tety Vandy

    Zelňačka tety Vandy

    Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

    Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

    Fazolky po staročesku

    Fazolky po staročesku

    Kuřecí maso na řecký způsob

    Kuřecí maso na řecký způsob

    Tvarohový švestkový koláč

    Tvarohový švestkový koláč

    Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

    Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

    Cuketová směs s uzeninou

    Cuketová směs s uzeninou

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    35
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    29
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    27
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    25
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Zvažuji kandidaturu na ředitele České televize, říká novinář a televizní moderátor Jakub Železný

    Zvažuji kandidaturu na ředitele České televize, říká novinář a televizní moderátor Jakub Železný

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Vánoční vrstvený salát
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí