Valašské brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: farah.farah

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory nové
    • kmín
    • sůl
    • měkký tvaroh polotučný ve vaniččce
    • šlehačka nebo kysaná smetana
    • jarní cibulka
    • oregáno čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
BRAMBORY:
2
Brambory uvaříme s trochou kmínu v osolené vodě - brambory vaříme celé ve šlupce - proto je lepší mít brambory menší a podobné velikosti.
3
Množství brambor dle předpokládaného počtu porcí. Vzhledem k tomu, že brambory jsou hlavní chod, počítejte cca 0,5 kg na osobu.
4
VALAŠSKÁ TVAROHOVÁ SMĚS:
5
Na jednu vaničku tvarohu přidáme 250 ml šlehačky (tekuté) a nebo obdobné množství kysané smetany a rozmícháme do hladka. (Kdo chce extra dietní variantu, nahradí smetanu menším množstvím mléka.)
6
Přidáme na tenká kolečka nakrájenou čerstvou cibulku (jen zelenou část) z jednoho svazku. Přidáme hrst lístků čerstvého oregána pokrájeného na drobnější kousky.
7
Osolíme a tvarohovou směs promícháme.
8
Toto množství odpovídá cca 1-2 porcím.
9
Brambory podáváme celé, neloupané společně s tvarohovou směsí. Je možné jíst i se studenými bramborami - výborné zejména v létě jako lehký oběd.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • farah.farah
    farah.farah |

    14. 4. 2015 13:57

    U nás se tomu prostě od jakživa říkalo valašské brambory. Tak si to tak neberte. ;-)

  • JarunaV
    JarunaV |

    21. 11. 2014 06:44

    K jídlu to samozřejmě je, ale VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ TOTO NEJSOU VALŠSKÉ BRAMBORY...