• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Vacherin glacé
    Napište svůj komentář k receptu

    Vacherin glacé

    autor: jindriska.gauthier
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vacherin glacé
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
    • Pusinkový korpus
      • 200
        g cukr krupice
      • 3
        ks vejce Pouze bílky
    • Šlehačka na ozdobu
      • 150
        ml smetana ke šlehání
      • 1
        ks vanilkový lusk
      • 1
        lžíce moučkový cukr
    • Náplň
      • 1
        l vanilková zmrzlina Může býti i jahodová
    • Ozdoba
      • 300
        g lesní ovoce Maliny, rybíz, ostružiny, jahody...

    Postup přípravy receptu

    1
    1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá hmota. Na plech dáme pečicí papír a na něj těsto, rozdělené těsto na dvě části, ze kterých pomocí špachtle vytvoříme dva kruhové disky o průměru cca 25 cm. Disky děláme trochu silnější ( asi 1 cm tlusté ), aby se nezlomily. Plech s disky dáme do trouby na 130°C. Po 30ti minutách zeslabíme troubu na 100°C a sušíme ještě 2 hodiny a 30 minut.
    2
    2. Když se nám disky dosuší, vyndáme je z trouby. První disk opatrně pomažeme celou vanilkovou zmrzlinou a přiklopíme druhým diskem. Poté vložíme do mrazáku na cca 4 hodiny.
    3
    3. Mezitím si uděláme šlehačku. Smetanu ručně či pomocí mixéru vyšleháme do tuha spolu s cukrem a dužinou vanilkového lusky, kterou získáme tak, že si lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vydlabeme z lusků onu dužinu.
    4
    4. Po 4 hodinách vyndáme dort z mrazáku, ozdobíme připravenou šlehačkou a ovocem dle vlastního výběru a před servírováním dáme ještě na 30 minut do mrazáku.
    5
    Vacherin glacé je tradiční francouzský recept. Dostala jsem ho od tchyně, která ho pravidelně připravuje na Vánoce ( říká mu Tarte de Noël ), Francouzi ho ale také hojně připravují jako narozeninový dort.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Demi glace

    Demi glace

    Glazovaný vepřový bok

    Glazovaný vepřový bok

    Václavkový guláš

    Václavkový guláš

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 11:23

      Foto je pouze orientační, aby každý viděl, jak to vypadá. Fotografie jsou skutečně z internetu, ale netušila jsem, že se to nesmí, když každý druhý recept má zkopírované fotografie a při vkládání fotografií jsem nic neodsouhlasila, že se jedná o mé fotografie. Vlastní obrázek nemám, jelikož v rodině, jak jsem zmiňovala, ho pečeme pouze o Vánocích. Fotografie smažu a v nejbližší době se ho pokusím upéct, aby se mohl zdokumentovat.

    • Zdena
      Zdena | 25. 4. 2014 10:02

      Receptem jste mne neurazila. Šlo mi především o to kopírování fotografií. Proč tedy nezveřejníte nějaký dort pečený vaší tchyní a přikládáte k receptu něco co k němu nepatří?

    • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:32

      Mimoto, zabrouzdala jsem po těchto stránkách na kterých jsem nalezla Vámi zmiňovaný švédský zmrzlý dort, který má s vacherinem společný snad jen pusinkový základ. Náplň je tvořena zcela odlišným krémem a nepřijde do něj ani kapka zmrzliny.

    • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:24

      Netvrdím, že ve Švédsku nemají podobný, ostatně i české recepty jsou podobné těm slovenským. Nepochybuje že máte nastudované všechny švédské kuchařky, z těch francouzských bych Vám mohla doporučit např. Délices de Noël od Thomase Fellera, kde je právě podobný recept na vacherin glacé, z francouzštiny volně přeloženo jako ledový dort. Odpusťte, zda jsem Vás tímto receptem urazila.

    • Zdena
      Zdena | 24. 4. 2014 13:14

      Jedná se o švédský zmrzlý dort z pusinek, na těchto stránkách už je nejednou a všechny tři fotografie jsou zkopírované, je to nutné? Prosím nekopírujte.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Dezerty Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lesní ovoce Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vanilkový lusk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Houbové karbanátky III.

    Houbové karbanátky III.

    Kuskus s tofu

    Kuskus s tofu

    Krachle z listového těsta

    Krachle z listového těsta

    Frýdecká kotleta v alobalu

    Frýdecká kotleta v alobalu

    Dresing

    Dresing

    Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

    Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

    Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

    Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

    Pečená dýně (velice chutná)

    Pečená dýně (velice chutná)

    Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

    Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    243
    Květákové makarony
    Květákové makarony
    34
    Míša řezy
    Míša řezy
    34
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Krůtí chilli con carne
    Krůtí chilli con carne
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Vacherin glacé
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí