Uzené ryby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • okoun
    • candát
    • sled atd. - na 1 kg ryb 1 lžička soli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby řádně očistit a vykuchat vnitřnosti a žábry. Hlavu necháváme. Potřít solí i uvnitř a nechat odležet v chladnu 2-3 hodiny. Před uzením trochu otřepat sůl.
2
Jako palivo je dobré použít piliny, protože dávají hodně kouře.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Jarda 7
    Jarda 7 |

    11. 8. 2012 18:24

    Vykuchat vnitřnosti je samozřejmé,ale proč vyřezávat žábry?Solení nasucho, otřepání mokré soli před uzením...Nevím co tím chtěl autor říci,ale podle tohoto receptu bych nerad udil rybu. :-\

  • Anonym
    Anonym |

    25. 9. 2005 20:27

    jak dlouho se mají udit?