Uzená česnečka s červenou čočkou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g uzené maso - vařené cca
    • 1
      l vývar uzený, cca
    • 70
      g mrkev
    • 70
      g řapíkatý celer
    • 140
      g brambory
    • 100
      g červená čočka
    • česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • celerová nať nebo petrželová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a zhruba tři stroužky česneku. Přivedeme k varu, jen krátce povaříme, přisypeme čočku a dále vaříme do změknutí čočky a zeleniny, asi tak 10 minut. Přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso.
3
Polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme ještě trochu česneku dle chuti, protože varem se jeho chuť zjemnila, vmícháme jemně nasekanou nať a můžeme podávat.

RADA: 3 druhy čočky: Jakou vybrat a co z ní uvařit

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.