• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Tvarované motané perníčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Tvarované motané perníčky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tvarované motané perníčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 200
        g moučkový cukr
      • 2
        ks vejce
      • 2
        lžíce med
      • amonium
      • perníkové koření
      • badyán
      • fenykl
      • anýz
      • muškátový oříšek
      • 2
        ks nové koření
      • 2
        ks pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle vlastní fantazie. Tzn. vykrájíme různé tvary vykrajovátky (rybička, prasátko, zvoneček atd.). Potom vyválíme z těsta tenoučké válečky jako šňůrku a ozdobíme perníček tímto válečkem, který stočíme do vlnovek kolem dokola. Můžeme tvořit různé detaily na perníčcích. Tím odpadá bílé zdobení a perníček je i tak hezký. Hotové perníčky upečeme při 150 °C (musí se péct pomalu, aby těsto příliš nenaskočilo a tvary se nezdeformovaly). Až figurky částečně zchládnou potřeme rozšlehaným vejcem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Perníčky V.

    Perníčky V.

    Perníčky

    Perníčky

    Měkké perníčky

    Měkké perníčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Maruš
      Maruš | 14. 12. 2006 18:35

      Motané perníčky jsem nedělala,ale ráno jsem připravovala těsto na - Štramberské uši.Recept je podobný,není tam tuk,ani mléko a těsto šlo zpracovat dobře..Tak jen pro zajímavost mrkněte :-)) Zítra budu uši péct.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 14. 12. 2006 15:45

      Jasně, Jaroslavo, také nemám představu kolik váží 2 lžíce medu - to mi připadá málo. Já mám v receptu údaj 130 g medu a to na 300 g mouky, takže tady bych na 500 g mouky čekala tak 220 g medu + tak 3 lžíce mléka na jeho rozpuštění. Já jen psala, že v perníku prostě nemusí být přímo TUK. A ať se nám perníky daří!!!!!

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 14:05

      Omlouvám se, chtěla jsem napsat Simčo...

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 14. 12. 2006 12:13

      Tak v tom případě, Šárko, chybí v receptu mléko...Prostě cokoliv zvláčňujícího...Takhle, jak je ten recept napsaný, vznikne perníková suchá žmolenka, která zaboha nejde dát dokupy:-))))) Ještě mě napadlo pštrosí vejce:-))))))))))

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 13. 12. 2006 23:13

      Milé kolegyně kuchařinky - dovolila bych se autorky zastat. Dělám už leta letoucí perníky podle receptu, který mne naučila prateta (letos má tato dáma 97 let a stále je každoročně peče!!!) a v receptu také není žádný tuk!!! Mám recept, který je na 300 g mouky a na toto množství je jako pojivo 1 vejce, 130 g medu a 2 lžíce mléka. A ŽÁDNÝ TUK!!!!Pokud by vás recept zajímal, mám ho tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33178&from_fid=282&from_kid=6119

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 12. 2006 12:09

      :-))))))))) Neboj, jsem si jistá, že u Tebe bych ke "kárným opatřením" sahat nemusela:-))))))))

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 13. 12. 2006 11:53

      Jarko,před nedávnem jsem to psala,že počkám,až vyzkoušíš,přežiješ a povede se.....Byť je mi Tebe a zklamaných dětí líto, dlouho jsem se nad žádným komentářem tak nanařehtala,jak nad tím Tvým.Tak příště ať se povede něco lépe.Moje cukroví raději nezkoušej,nevydržím dlouho sedět.Tak pa:-))))))))))))

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 19:41

      Tak jsme upekli...Nakonec díky tomu, že jsem přidala ten tuk, se těsto dalo tvarovat celkem dobře. V troubě tvar nezměnilo ( pekli jsme opravdu zvolna ), po upečení jsou perníčky tvrdé. Děti mají dobré zuby, tak jsme ani toto příliš neřešili. Ty nejhezčí jsme nechali na výstavku a na pověšení na stromeček. Za tu mystifikaci s tukem a za zlost, jakou jsem měla včera, byste zasloužila... čtyřku, ale já tady nedávám horší známku než dvojku, takže tentokrát je to beze známky...A sednout a do konce hodiny se styďte! :-))))))))))

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 12. 12. 2006 10:11

      Těsto bylo tuhé, po odležení uvedeném v receptu se nedalo pořádně rozválet a vůbec perníčky nezměkly ani po 14 dnech. Cyběl mi tam tuk.Děti byly zklamané.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 07:18

      Nedalo mi to a zalovila jsem na netu. Manžel mi totiž připomněl, že podobné perníčky dělala nějaká paní v Receptáři P. Podlahy. Ta paní měla tento recept: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, lžička sody, lžička perníkového koření, 2 lžíce medu a 50 g másla!! Zpracovávat alespoň půl hodiny, aby z něho šlo modelovat. Podotýkám, že jsem už včera neměla sílu toto těsto vyzkoušet, ale rozhodně vypadá zpracovatelněji už od pohledu ;o)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 19:03

      Haňule, nevím jak Vám, ale já jsem to těsto absolutně nedala do kupy. Mohu Vás ujistit, že to rozhodně není moje první těsto. Jestli tohle dokážete dát dohromady, chtěla bych to vidět...Až po přidání cca 100 g rozehřátého tuku se těsto dalo zpracovat. Zítra z něho budeme s dětmi péct, tak mi držte pěsti, ať nepřijdou školní suroviny nazmar. Ještě dám vědět.

    • Ivana Hronková
      Ivana Hronková | 16. 11. 2006 18:50

      hned zítra ¨to zkusím vypadá to zajímavě a velmi jednoduše tak snad se to povede.

    • Daniela Hřebíčková
      Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 14:41

      Děkuju, sice peču klasické perníčky a zdobím bílou polevou, ale tento vyzkouším, aspoň si budou mít děti s čím hrát.

    • Haňule
      Haňule | 9. 11. 2006 13:48

      Paní Danielo,v receptu opravdu tuk nechybí.Je to pouze jiný recept než na klasické perníčky.

    • Daniela Hřebíčková
      Daniela Hřebíčková | 9. 11. 2006 13:39

      Nechybí v receptu tuk?

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 6. 11. 2006 10:54

      Haňulko, už se na ně moc těším, budeme tvořit s děrmi v dětském domově.Dík za recept.

    • Haňule
      Haňule | 6. 11. 2006 10:11

      Perníčky se nechávají uležet alespoň 14 dnů, ale většinou bývají měkké hned po upečení (teda pokud je neuděláme moc tenké nebo je nepřepečeme)Jsou velice hezké na stromečku.

    • Jana
      Jana | 5. 11. 2006 16:50

      Připojuji se k dotazu paní Aleny - ja kdlouho se nechávají rozležet? Nebo jsou určené spíše než na jídlo jen na dekoraci? Určitě by šly vázat na stromečeknebo přivazovat stužkou k dárečkům. Jinak se mi nápad moc a moc líbí, určitě vyzkouším.

    • Tereza Martínková
      Tereza Martínková | 5. 11. 2006 14:22

      Vypadají opravdu velmi lákavě, ukládám a určitě taky vyzkouším.

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 3. 11. 2006 19:37

      Tak to vypadá lákavě, určite zkusím, jak dlouho se nechávají rozležet?

    • Haňule
      Haňule | 3. 11. 2006 13:22

      Paní Simono,nemusíte se bát,že by se krucánky nepřilepily.Stačí potřít až hotový perníček.Moje maminka je dělává už několik let. :)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:43

      Asi bych potřela vejcem nejprve vykrojený perníček a pak na tuto potřenou plochu dávala "krucánky", aby je vejce "přilepilo" :o))). a nakonec potřela ty krucánky, aby se také leskly...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Anýz Badyán Fenykl Hladká mouka Med Moučkový cukr Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Perníkové koření Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Římský salát s rajčaty a olivami

    Římský salát s rajčaty a olivami

    Tuňáková pomazánka

    Tuňáková pomazánka

    Báječný jablkový koláč

    Báječný jablkový koláč

    Meruňková marmeláda

    Meruňková marmeláda

    Nastavovaná kaše

    Nastavovaná kaše

    Housky (DUKAN)

    Housky (DUKAN)

    Perníkové muffiny (DUKAN)

    Perníkové muffiny (DUKAN)

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    Lívanečky s horkými jahodami

    Lívanečky s horkými jahodami

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    27
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    27
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Jak doma vychovat psa k poslušnosti a naučit ho i pár triků

    Jak doma vychovat psa k poslušnosti a naučit ho i pár triků

    • Recepty.cz
    • Tvarované motané perníčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí