Trnkový likér

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g ovoce
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks skořice
    • 0,7
      l pálenka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zralé trnky rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vmícháme cukr a skořici. Dáme do lahve se širším hrdlem a zalijeme pálenkou. Těsně uzavřeme. Necháme ležet 2 měsíce v chladu. Odcedíme a necháme ještě několik týdnů zaležet.

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • Marcela
    Marcela |

    31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • vaclav
    vaclav |

    14. 10. 2015 20:30

    ty trnky se musí odpeckovat a nebo se to nechává louhovat i s peckou? děkuji za odpověď

  • Jonas
    Jonas |

    18. 11. 2012 12:51

    Ten likér je opravdu výborný, po loňském úspěchu jsem ho dnes zase udělal, ovšem z loňské zásoby mražených trnek, letos jsme je nenašli. Už se těším na Vánoce. :-)

  • Vladik
    Vladik |

    10. 10. 2011 22:53

    Pro nás Čechy jsou trnky ty malé, modré a trpké plody, které takřka nikdo vůbec nesbírá. Švestky jsou ty velké, které rostou na stromech a ze kterých děláme kompoty, cpeme je do knedlíků a na koláče a já nevím kam ještě. Co je co pro Moraváky, ať nám vysvětlí oni :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 10. 2007 08:21

    Trnky sú najlepšie, keď ich chytne prvý mrazík. Vtedy ich treba oberať, sú výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2007 06:53

    Nejlépe trnky nechat přejít mrazíkem ne?A pak pokračovat v receptu.

  • beth
    beth |

    11. 10. 2007 20:11

    Jedná se opravdu o recept z trnky obecné neboli Prunus spinosa l. :-). Trnky musí být opravdu zralé, měkké. Do nálevu přidat několik pecek rozdrcených.

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    11. 10. 2007 16:19

    Také se přikláním k názoru,že se jedná o plané trnky.O víkendu vyrazíme do přírody,omrknem úrodu na mezích a likér určitě vyzkouším. :-)

  • Máří
    Máří |

    11. 10. 2007 15:10

    Trnky jsou švestky jenom na Moravě, v Čechách to jsou malé trpké čenomodré kuličky, co rostou na trnkových keřích - na Moravě plané trnky. Myslím, že tenhle recept nebude ze švestek, ale z planých trnek.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2007 14:38

    No super,jen se chci zeptat,trnky jsou asi švestky,že?Jiný mrav,jiný kraj.Jana